DOLAR
32,4552
EURO
34,6376
ALTIN
2.391,36
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
25°C
Muğla
25°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Açık
22°C

Bilimsel araştırma: Annelerin egzersiz yapma süreleri yetersiz

ABD’deki Cambridge ve Southampton üniversitelerinden araştırmacılar, 1998 ile 2002 yılları arasında, yaşları 20 ile 32 arasında değişen 848 …

Bilimsel araştırma: Annelerin egzersiz yapma süreleri yetersiz
A+
A-
Aktur tatil sitesi

ABD’deki Cambridge ve Southampton üniversitelerinden araştırmacılar, 1998 ile 2002 yılları arasında, yaşları 20 ile 32 arasında değişen 848 kadının verilerini analiz etti.

Daily Mail’in haberine göre, okul çağında çocuğu olan kadınlar günde yaklaşık 26 dakika orta ila şiddetli fiziksel aktivite yaparken dört yaşında veya daha küçük çocukları olan kadınlar günde yaklaşık 18 dakika yaptı.

Bu arada, birden fazla çocuğu olan anneler de, günde yalnızca yaklaşık 21 dakika orta ila şiddetli fiziksel aktivite yapabildiler. Ancak buna karşılık, beş yaşın altında birden fazla çocuğu olan annelerin, okul çağındaki çocukları olan annelere göre daha fazla aktivite yaptıkları bulundu.

“ANNELERİN HAYATI KOLAYLAŞTIRILMALI”

Uzmanlar, annelerin yüksek yoğunluklu aktivite yapmasına yardımcı olmak için çaba gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Cambridge Üniversitesi Tıbbi Araştırma Konseyi Epidemiyoloji Birimi’nde doktora öğrencisi olan Rachel Simpson, “Özellikle kalp atış hızını artıran daha fazla fiziksel aktivite yapmanın, hem kısa vadede hem de uzun vadede net faydaları var.”

“Ancak anne olmanın gerekleri zaman bulmayı zorlaştırabilir. Özellikle küçük çocukları olan meşgul annelerin, yaptıkları daha yüksek yoğunluklu fiziksel aktivite miktarını artırmalarını mümkün olduğunca kolaylaştırmanın yollarını düşünmeliyiz” dedi.

 

 

Bodrum Ev Emlak
ETİKETLER: