DOLAR
32,5042
EURO
34,8089
ALTIN
2.486,68
BIST
9.543,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
19°C
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Bodrum Begonvillerle renkleniyor…

Bodrum Belediyesi’nin korona virüs salgınıyla verdiği mücadele hız kesmeden devam ederken, Park ve Bahçeler Müdürlüğü sokağa çıkma kısıtlaması ile yoğunluğun azaldığı Bodrum caddelerini çiçeklerle donatıyor.

Bodrum Begonvillerle renkleniyor…
Bodrum Ev Emlak

Bodrum Haber – Park ve Bahçeler Müdürlüğü pandemi sonrası Bodrum’da vatandaşların ve misafirlerinin gönlünce parklarda vakit geçirebilmesi için hummalı bir çalışma yürütüyor. Cadde ve sokakların rengarenk görünmesi için mevsimlik çiçekler dikiliyor.

Öte yandan karayollarında ait orta refüjlerin bakımı ve çiçeklendirmesi ile ilgili olarak Bodrum Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ile Karayolları arasında ortak bir protokol imzalandı. Yapılan protokol kapsamında, Kaynar mevkiinden Turgutreis Mahallesi’ne kadar olan orta refüjlerin çiçeklendirme çalışmalarına başlandı. Yokuşbaşı mahallesi Mümtaz Ataman kavşağıana yol üzeri ile Bitez kavşağı begonvillerle donatıldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün yetiştirdiği çiçeklerin dikimi önümüzdeki günlerde farklı cadde ve sokaklarda devam edecek.

İlçe genelinde tüm yeşil alanların bakımı titizlikle yapılırken, ağaçların budama işlemleri de devam ediyor. Ayrıca uygun görülen yerlere ağaç dikimi gerçekleştiriliyor.

Bodrum Belediyesi ekipleri, sokağa çıkma kısıtlamasının yaşandığı günler olan 23-24-25-26 Nisan tarihinde Bodrum ilçe genelinde;

  • 50 adet palmiye türü, 388 adet yapraklı ağaç türünü budadı,
  • 430 adet sardunya ile 123 adet çalı grubu bitki dikimi gerçekleştirdi.
  • 90 adet begonvil dikimi ile Konacık rampasında 1.062 adet, Yokuşbaşı – Kızılağaç Kavşağında 1.780 adet, Kızılağaç Kavşağı ile Kaynar Mevkii arasında 3.460 adet olmak üzere toplamda 6.302 adet zakkum bitkisinin budama işlemini yaptı.
  • Bodrum çevre yolu Ortakent – Emniyet Müdürlüğü arası orta refüj 20.000 m2 çim alanda gübreleme ve sulama çalışmaları tamamlanırken, peyzaj düzenleme çalışmaları devam ediyor.
  • Öte yandan 40 kamyon bahçe toprağı, Bodrum çevre yolu ve Gıda Çarşısı bahçesine toprak serimi olarak kullanıldı. Çalışmalarda 60 kamyon budama atığının toplandığı bildirildi.

Yine Bodrum Emin Anter Bulvarı Cezaevi Kavşağı orta refüjde peyzaj çalışması yapılıp, damlama boruları serilerek otomatik sulama sistemi aktif hale getirildi. Bodrum girişinde yeşil alanda bitki budamaları yapılıp, yol kenarına begonvil dikerek Begonvil duvarı oluşturuldu, refüjde parke döşeme ve bordür çalışması gerçekleşti.

Belediye nikah salonu bahçesine, 350 m2 kayrak taş kaplaması yapılırken, bakım, onarım ve düzenleme çalışmaları kapsamında çocuk parklarındaki oyun grupları da kontrol edilerek onarımdan geçirildi. Yapılan bakım, budama, ekim ve dikim çalışmaları ilçe genelinde önümüzdeki günlerde devam edecek.

Aktur tatil sitesi