DOLAR
45,0645
EURO
52,9777
ALTIN
6.652,97
BIST
14.329,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
23°C
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
14°C

Bodrum Belediyesi’nden Spor Alanı İçin 10 Yıllık İhale Kararı

Bodrum Belediyesi, spor alanı niteliğindeki 3 bin 167 metrekarelik taşınmaz için 10 yıl süreli ihale hazırlığı başlattı. Meclis, encümene yetki verdi.

Bodrum Belediyesi’nden Spor Alanı İçin 10 Yıllık İhale Kararı
A+
A-

Bodrum Belediyesi’nden Spor Alanı İçin 10 Yıllık İhale Kararı

Bodrum Haber

Bodrum Belediyesi Mart ayı meclis toplantısında, belediye mülkiyetinde bulunan spor alanı niteliğindeki taşınmazın 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında ihaleye çıkarılması ve bu konuda belediye encümenine yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Mart ayı meclis toplantısında gündemin 6’ncı maddesi kapsamında görüşülen teklifte, belediyeye ait spor alanı vasfındaki taşınmazın ihale sürecine hazırlanması ele alındı. Meclis Başkanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede, söz konusu alanın yaklaşık 3 bin 167 metrekare büyüklüğünde olduğu belirtildi.

Taşınmaz üzerinde halen fiili işgal bulunduğu, bu nedenle 2024 yılı içinde 4 aylık dönem için yaklaşık 1 milyon 100 bin TL ecrimisil tahsilatı yapıldığı açıklandı. Belediye yönetimi, önümüzdeki süreçte 12 aylık yeni bir ecrimisil ihbarnamesi düzenlenerek tahsilatın sürdürüleceğini de meclis üyeleriyle paylaştı.

10 Yıllık Kiralama Gündemde

Mecliste verilen bilgiye göre, taşınmazın yüzölçümü ve spor alanı niteliği dikkate alınarak, yapım şartı da içeren 10 yıl süreli kiralama ihalesine çıkılması planlanıyor. Bu çerçevede, ihale işlemlerinin yürütülmesi için belediye encümenine yetki verilmesi karara bağlandı.

Maddeyle ilgili söz almak isteyen meclis üyesi olmayınca teklif oylamaya sunuldu. Gündemin 6’ncı maddesi, yapılan oylamada oy birliğiyle kabul edildi.

Ecrimisil Geliri Dikkat Çekti

Mecliste paylaşılan bilgiler, taşınmazın hali hazırda gelir üretmeye devam ettiğini de ortaya koydu. Fiili işgal nedeniyle tahsil edilen ecrimisil bedelinin, ihale süreci tamamlanıncaya kadar belediye açısından geçici bir gelir kalemi oluşturduğu anlaşılıyor.

Ancak önümüzdeki dönemde asıl dikkat çekecek başlık, bu spor alanının hangi koşullarla ihaleye çıkarılacağı, yapım şartının kapsamının ne olacağı ve 10 yıllık kiralama modelinin kamu yararı açısından nasıl şekilleneceği olacak.

Değerlendirme

Meclisten geçen bu karar, belediyenin mülkiyetindeki bir spor alanını uzun süreli kullanım modeliyle ekonomik değere dönüştürme iradesini ortaya koyuyor. Ancak ihalenin şartnamesi, yapım yükümlülüğünün kapsamı, kullanım amacı ve kamuya açık erişim koşulları netleşmeden kararın etkisini tam olarak değerlendirmek mümkün görünmüyor.

Özellikle spor alanı niteliğindeki bir taşınmazın kiralama modeliyle özel kullanıma açılıp açılmayacağı, kamu kullanımının korunup korunmayacağı ve mevcut fiili işgalin nasıl sonlandırılacağı bundan sonraki sürecin en kritik başlıkları olacak.

ETİKETLER: