DOLAR
32,5553
EURO
34,9632
ALTIN
2.457,65
BIST
9.881,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
24°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C

“Bodrum Belediyesi’nin limonlarını satın aldığı çiftçi Ortaca’da yok..!”

“Bodrum Belediyesi’nin limonlarını satın aldığı çiftçi Ortaca’da yok..!”
A+
A-

Bodrum Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklama ile haber kamuoyuna duyuruldu.

Bugün akşam saatlerinde yazılı açıklama yapan Ak Parti İlçe Başkanı Osman Gökmen “Ben hayatta böyle bir alım görmedim. Çünkü limonları satın alındığı iddia edilen Çağlar İşler’in Ortaca ilçesinde ikametgahı yok, limon tarlası yok, kooperatif ve Ziraat Odası’nda kaydı yok, böyle biri var mı bilmiyorum” diyerek şu açıklamayı yaptı.

“Evet.. Sayın Ahmet Aras Başkan her şey bir twit le başladı.

Başkanım senin tarımsal işlerle ilgili yardımcıların buraların yabancısı olduğu için ben sana anlatayım. Ortaca, Dalaman ilçelerimizde yıllık ortalama 100.000 ton Limon hasadı yapılır.

Günde bölgeden 15 tır narenciye 12 tır nar tüm Türkiye’ye dağılır. Bölgede 4 plastik narenciye kasası imalatçısı, 4 nar suyu ve narenciye suyu tesisi vardır. Yine bölgede tüm dünyaya balık yumurtası ( havyar) ve yengeç gönderen ülkemizde örnek gösterilen Balıkçılık kooperatifi mevcuttur.

Gelelim Bodrum’a 5.000 dönüm mandalina bahçesi olan ilçemizde ne Narenciye birliğine ne mandalina bahçesi sahiplerine hiç bir destek yokken Ortaca ilçesinde olduğu söylenen bir limon bahçesi sahibinden 30 ton limonu satın almışsınız.

Sayın Başkanım ismi geçen kişi Çiftçi ise tarım ilçe müdürlüklerinde yada kooperatiflerde neden kaydı yok? Hatta bu sözde üretici Ortaca’da bile oturmuyor. Ben İstanbul’dan yönetiliyorsun deyince doğru söylediğimizin kanıtı.

Gördüğüm kadarıyla yine bir “CE HA PE “ tiyatrosu sergileniyor, hem de çiftçi bile olmadığı apaçık biri üzerinden” sözlerini kullandı.