DOLAR
32,5811
EURO
34,8042
ALTIN
2.505,56
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Bodrum Güçbirliği “Devletimize ve milletimize güvenimiz tam”

Bodrum Güçbirliği “Devletimize ve milletimize güvenimiz tam”
velux

Bodrum Güçbirliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan bugün yaptığı yazılı açıklamada “Son zamanlarda ülkemizde meydana gelen orman yangınlarından dolayı son derece üzgünüz. Bütün siyasi parti yöneticileri, bütün sivil toplum kuruluşları, bütün yetkililer, bütün vatandaşlar, ayrısız-gayrısız kenetlenme zamanıdır. Bir olma zamanıdır. Yürek yüreğe olma zamanıdır” dedi.

Serdar Kayhan yaptığı açıklamada şunları belirtti:

Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin orman teşkilat yapısının, dünyadaki en iyi teşkilat yapılarından birisi olduğunu çok iyi biliyoruz. 180 yıllık köklü bir teşkilat olan Orman Genel Müdürlüğü’nün orman yangınları ile mücadele konusundaki çabaları ile orman yangınlarıyla mücadelede aktif olarak yer alarak canını ortaya koyan tüm kamu çalışanları ve gönüllülerin emeğinin göz ardı edilemeyeceğini belirtmek isteriz.

Ülkemizdeki yaşanan orman yangınlarında yüreğimiz yanarken, provokasyonlarla bizi birbirimize düşürmek için çalışanlar da boş durmuyor. Ülkemiz genelindeki orman yangınları sonrası sosyal medyada devletimizi aciz göstermeye yönelik yapılan paylaşımlar bizleri derinden üzmektedir. Sosyal medyada sahte hesaplarla kardeşliğimize düşman tohumu ekenlere dikkat edelim.  Her gördüğü fotoğrafı gerçek, her okuduğu cümleyi doğru sanan düşünüp sorgulamadan, gerekirse bilenlere danışmadan aklına ilk geleni etkili sosyal medya hesapları yoluyla dolaşıma sokan duyarlı, fakat gereken sorumluluktan uzak yurttaşlarımızın bulunduğunu da ifade etmek zorundayız.

Şöyle ki dünyada 24 saat içerisinde, 60 farklı noktada çıkan yangınlara hızlı bir şekilde müdahale edebilen başka örnek bir ülke daha yoktur. Çok şükür Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz o kadar güçlü ki, kasıtlı olarak ve özellikle rüzgârlı havalarda hainlerce çıkartılan bu yangınlara hızlı bir şekilde müdahale ederek kontrol altına almış, yangınlar sonucu maddi manevi zarar gören halkımıza da yardım eli uzatarak yaraları sarmaya başlamıştır.

Yangınların nedeni sadece aşırı sıcaklar, mangal ya da sigara ateşi olamaz. 48 saat içinde farklı bölgelerde bu kadar çok yangın çıkması sabotaj ihtimalini güçlendiriyor. Ancak ülkemizi cehennem alanına çeviren orman yangınlarının nedenini de ne yazık ki Afgan göçmenlerine mal ediliyor. Afganların ülkemizden alıp veremediği ne var ki, ormanlarımızı yaksınlar.

Bütün siyasi parti yöneticileri, bütün sivil toplum kuruluşları, bütün yetkililer, bütün vatandaşlar, ayrısız-gayrısız kenetlenme zamanıdır. Bir olma zamanıdır. Yürek yüreğe olma zamanıdır.

Çünkü biz, birlikte Türkiye’yiz..!