DOLAR
32,5418
EURO
34,9429
ALTIN
2.426,49
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C

“Bodrum halkı Bodrum’da yaşayamaz oldu”

“Bodrum halkı Bodrum’da yaşayamaz oldu”
23.09.2021
472
A+
A-
velux

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz bugün düzenlediği basın toplantısında 30 Eylül’de yapılacak seçimlerde konsey başkanlığına yeniden aday olduğunu açıkladı. Yılmaz “Yerel yönetim ve merkezi yönetim ile birlikte çalışarak sorunları çözmeye çalışıyoruz. Ancak Bodrum halkı Bodrum’da yaşayamaz hale geldi, sorunlar hızla büyürken, çözümler aynı oranda değil” diye konuştu.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde iki yıl önce Kent Konseyi Başkanlığı’na seçilen kaptan Arif Yılmaz bugün kent konseyi binası önünde lasın açıklaması yaptı.

BODRUM HALKI BODRUM’DA YAŞAYAMAZ HALE GELDİ

Kent Konseyi yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yapılan toplantıda Yılmaz 30 Eylül’de yapılacak olan genel kongrede yeniden başkanlığa aday olduğunu belirterek “Son iki yıl içerisinde oluşturduğumuz çalışma gruplarımız ile çok başarılı işler yaptık. Gerek yerel yönetim gerekse merkezi yönetim ile uyum içerisinde çalıştık. Her iki tarafıda olumsuz gördüğümüz zamanlarda sert bir şekilde eleştirdik, eleştirmeye devam ederiz. Pandemi ile birlikte Bodrum halkı Bodrum’da yaşayamaz hale geldi. Sorunlar hızla büyüdü ancak çözümler aynı hızda gerçekleşmedi” diye konuştu.

“Bodrum halkı Bodrum’da yaşayamaz oldu”

PANDEMİ İLE BODRUM’UN SORUNLARIDA HIZLA BÜYÜDÜ

Yılmaz “Sorunlar hızla büyürken sahaya inme fırsatını çok bulamadık. Bodrum’un trafik, yapılaşma sahil işgalleri başta olmak üzere nüfus arttıkça sorunlarda katlanarak büyüdü, pandemi çalışma hızımızı kesti, ama yinede yılmadık, projeler üretmeye ve bu projeleri yerel yönetimle paylaşmaya devam ettik. Yürütme kurulumuzdaki arkadaşlarımızla görüşmeler yaptık. Arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu devam etme yönünde fikir bildirdiler. Ben de bir dahaki dönemde Kent Konseyi başkanlığına adayım. Yarım kalan işleri tamamlayıp yönergeleri düzelttikten sonra, benden sonraki dönemde kadın arkadaşlarımızdan bir hamle bekliyorum. Çünkü çok ciddi çalışmalar yapıyorlar. Hep beraber onlara da destek vereceğiz. Sistemi oturtursak her şey çok güzel olacak.” şeklinde konuştu.

Yılmaz basın açıklamasının sonunda genel kurul ile ilgili bilgileri paylaştı.

Bodrum Kent Konseyi Seçimli Olağan Genel Kurulunun ikinci toplantısı 30.09.2021 Perşembe günü saat 11.00 da Bodrum Belediyesi Heredot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

Katılımlarınızı bekleriz.

Genel Kurul yer ve tarihleri ile birlikte “Kent Konseyi Yönetmeliği” ve “Bodrum Kent Konseyi Çalışma Yönergesi” doğrultusunda seçim sırasında uygulanacak bazı kuralları anımsatmak istiyoruz.

1.Kent Konseyi üyesi her kurumdan sadece bir kişi oy kullanabilir. Kurum adına oy kullanacak kişi kurumun başkanı veya kurumun yetkili organlarınca seçilen temsilci olabilir. Başkan için dernekler masası listesinde ismi yazıyorsa yetki belgesi gerekmez, ancak herhangi bir nedenle yapılan bir değişiklik söz konusu ise yine ilgili kurumun belgesi olmalıdır.

2.Birden fazla kurumun ( dernek,oda ,vakıf vb) başkanlığı  yapanlar, başkanlığını yaptığı kurumlar adına birden fazla oy kullanabilir. Ancak  birden fazla kurum adına yetkilendirilmiş  olan bir temsilci,  sadece   temsilcisi olduğu bir kurum adına oy kullanabilir.

3.Kurum temsilcilerinin , yetki belgelerini yanında getirmesi ,hazirun cetvelini imzalarken ve oy kullanırken göstermeleri zorunludur. Ayrıca kabul masalarında oturan görevlilerin tanıması mümkün olmadığından başkanların ve kurum temsilcilerinin kimliklerini de göstermesi gerekebilir.(yetki belgesi örneği aşağıdadır)

4. Kent Konseyi Başkanı ve Yürütme Kurulu üyeleri Genel Kurul üyeleri arasından seçilir.

5.Divan Heyeti Genel Kurul üyeleri arasından seçilir.

6. Üyeler ancak kendileri oy kullanabilir. Oy kullanma haklarını başkasına devredemezler.

7. Kadın ve Gençlik Meclisleri yönetmelik gereği Genel Kurul doğal üyesidir.  Kent Konseyleri tarafından kurulan Çalışma Gruplarının birer temsilcisi Genel Kurul üyesidir.  Yönergemiz doğrultusunda kurulmuş ve çalışmalarını sürdüren grupların kolaylaştırıcıları veya yetkilendirilmiş üyeleri  yetki belgeleri ile Genel Kurula katılabilirler. Meclislerin altındaki çalışma grupları, kurul, komisyon vb. gibi organlar Genel Kurul üyesi değildir.

8. Hazırun cetveli oluşturulurken girişte farklı masalar oluşturulacaktır. Dernek isimleri tam bilinmediğinde listelerde ararken çok zaman kaybedilmektedir.  İşlemleri hızlandırabilmek, listede kurumunuzun ismini kolay bulabilmeniz için lütfen dernekler masasında yazan şeklini bilerek listede arama yapın.

9.Genel Kurul pandemi koşul ve kurallarına göre yapılacaktır. Bütün katılımcıların AŞI KARNElerini  veya son 48 saat içinde alnınmış olan PCR TESTİNİ göstermeleri  gerekmektedir. AŞI KARNESİ olmayan  ve son 48 saat içinde alnınmış olması gereken PCR TESTİNİ  göstermeyen katılımcıların toplantı salonuna girmesine izin verilemeyecektir.

YETKİ BELGESİ ÖRNEĞİ

 

30.09.2021 tarihinde yapılacak Bodrum Kent Konseyi Seçimli Genel Kuruluna   kurumumuz adına katılmak üzere ………………………………………..  yetkilendirilmiştir.

 

Kurumumuz adına seçme ve seçilme hakkına sahiptir.

 

Kurum İsmi :

Tarih            :

 

Yetkilendiren Kişi veya Yönetim Kurulu

İsim :

 

İmza – Kaşe

Aktur tatil sitesi