DOLAR
39,3097
EURO
45,5240
ALTIN
4.244,17
BIST
9.572,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
34°C
Muğla
34°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Parçalı Bulutlu
34°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
32°C
Pazar Açık
29°C
Pazartesi Açık
29°C

Bodrum’da 65 Liseli Öğrenci Hakkında İşlem Başlatıldı

Bodrum’da 65 Liseli Öğrenci Hakkında İşlem Başlatıldı
20.05.2025
82
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Bodrumhaber.com

Bodrum Anadolu Lisesi’nde öğrencilerin, öğretmenlerine destek amacıyla yaptıkları barışçıl eylem sonrası 65 lise öğrencisinin disiplin kuruluna sevk edilmesi, Bodrum Veli Platformu başta olmak üzere çok sayıda velinin tepkisine yol açtı.

Konacık Mahallesi’nde bulunan lisede, 14 Nisan 2025’te Atatürkçü Düşünce Derneği, siyasi parti temsilcileri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının okul önünde yaptığı basın açıklamasına eş zamanlı olarak okul bahçesinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle destek veren liseliler hakkında yürütülen soruşturma sonucunda 65 öğrenciye disiplin işlemi başlatıldı.

Bu gelişme üzerine harekete geçen Bodrum Veli Platformu, bugün Bodrum Belediye Meydanı’nda “Öğrencime Dokunma” başlıklı bir açıklama yaptı. Eyleme siyasi partiler ve STK’lar da destek verdi.

Bodrum Veli Platformu adına konuşan Eda Karakiraz, öğrencilere yönelik soruşturmayı “hukuki ve pedagojik açıdan büyük bir yanlışlık” olarak nitelendirdi.

“Gençlerimizi dinlemek yerine cezalandırmayı tercih etmek, ifade özgürlüğü kadar, toplumun geleceği açısından da ciddi bir tehdittir,” diyen Karakiraz, hem öğretmen atamalarındaki keyfiliğe hem de demokratik tepki veren öğrencilere yönelik baskılara dikkat çekti.

Platform, özellikle proje okullarındaki yönetim anlayışının liyakatten uzaklaştığını ve bu durumun öğretmenler kadar öğrencileri de etkilediğini belirtti.

“Barışçıl bir şekilde öğretmenlerine destek veren öğrencilerin cezalandırılması kabul edilemez. Bu cezaların iptal edilmesini ve eğitimde adaletin yeniden tesis edilmesini talep ediyoruz,” açıklaması yapıldı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda öğrencilerin böyle bir uygulamayla karşı karşıya bırakılmasının sembolik anlamına da değinen Karakiraz, “Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği bayramda gençleri susturmak, onun mirasına da ihanettir” dedi.

Platform, tüm velilere çağrıda bulunarak, laik, demokratik ve özgür eğitim için dayanışma içinde olunması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Anter Haber