DOLAR
32,3358
EURO
35,1663
ALTIN
2.241,66
BIST
8.745,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Yağmurlu
14°C
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çarşamba Açık
14°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Çok Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Bodrum’da bir otelin sahiline dökülen beyaz kum kaldırıldı

Bodrum’da bir otelin sahiline dökülen beyaz kum kaldırıldı
polat-galle

MUĞLA (AA) – Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir otelin sahiline dökülen beyaz kum otel yetkililerince kaldırıldı.

Bardakçı Koyu’ndaki 5 yıldızlı bir otelin sahiline kalsit plaj kumu döküldüğü ve bu kumun plaja serilemeyeceği şikayetleri üzerine, Bodrum Belediyesi ekipleri konuyla ilgili çalışma başlattı.

İşletmeye tutanak tutan yetkililer, kumdan örnek alarak analize gönderdi. Kalsit plaj kumu ise iş makineleri yardımıyla kamyonlara yüklenerek bölgeden alındı,  plaj ise eski haline getirildi.

Bahse konu otelin sahibi Bülent Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, beyaz kumu “plaj kumu” olarak aldıklarını söyledi.

Kumun mermer tozu ile karıştırılmaması gerektiğini belirten Kaya, şunları kaydetti:

“Biz bu kumun yasak olduğunu da bilmiyorduk. Bir genelgeyle bize bildirilseydi, yeni aldık kumları almamış olurduk. Bodrum Belediyesinden ekipler gelip tutanak tuttular ve analize yolladılar. Biz faturayı ibraz ettik gelen belediye ekiplerine ve plaj kumu olarak aldığımızı gösterdik. Belediyede zor durumda kalmasın, bir rahatsızlık olmasın diye plaj kumlarını toplamayı uygun gördük. Bodrum’da beyaz kum seriliyor, mermer tozu seriliyor bunun gibi haberler çıkmaya başladı. Kumun sertifikasını ve faturasını ibraz ettik, yetkililer kumun kaldırılmasının tartışmaları da bitireceğini söyledikleri için kumu kaldırarak plajı eski haline geri getirdik.”