DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Bodrum’da iki atık alım gemisi ile teknelerde biriken çöpler toplanıyor

MUĞLA (AA) – Muğla’nın Bodrum ilçesinde atık alım gemileriyle teknelerden toplanan çöpler geri dönüşüme kazandırılıyor.İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesinden yapılan açıklamaya göre, Bodrum ile Gökova koylarında teknelerden ve kıyılardan evsel at…

Bodrum’da iki atık alım gemisi ile teknelerde biriken çöpler toplanıyor
A+
A-
polat-galle

Bodrum’da iki atık alım gemisi ile teknelerde biriken çöpler toplanıyor

Bodrum Haber – Muğla’nın Bodrum ilçesinde atık alım gemileriyle teknelerden toplanan çöpler geri dönüşüme kazandırılıyor.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesinden yapılan açıklamaya göre, Bodrum ile Gökova koylarında teknelerden ve kıyılardan evsel atıkları toplamak üzere, 2018’de “Venüs”, 2019’da ise Mavi Hizmet-1 atık alım gemileri hizmete alındı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi öncülüğünde Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Denizciler Derneği işbirliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında oda bünyesinde faaliyetlerini yürüten Mavi Hizmet-1 gemisiyle hizmete alındığı tarihten bugüne 37 bin 971 poşet çöp toplandı.

Venüs gemisi ile de yıllık ortalama 5 bin 500 poşet çöp toplanıyor. Mahallinde ayrıştırılan atıkların geri dönüşümü sağlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Şube Başkanı Orhan Dinç, doğayı korumak ve gelecek nesillere aynı güzellikte aktarmak için mücadele ettiklerini kaydetti.

Deniz temizliği ile sürdürülebilirliğin çok önemli olduğunu ve bunu kendilerine görev edindiklerini vurgulayan Dinç, “İki atık alım gemisi de faal ve çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Denizde atık alım kapasitesinin arttırılması için çalışıyoruz. Hizmeti ücretsiz veriyoruz. Devletimizin ilgili tüm kademelerine, ekmek teknemiz denizlerimiz ve koylarımızı temiz tutmayı gönülden kendine görev edinen tüm isimsiz çevre koruyucularına teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

velux
ETİKETLER: , ,