DOLAR
35,5931
EURO
36,7625
ALTIN
3.099,84
BIST
9.990,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
18°C
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Pazartesi Yağmurlu
11°C
Salı Hafif Yağmurlu
12°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
12°C
Perşembe Çok Bulutlu
12°C

Bodrum’da lüks sitenin istinat duvarı çöktü: Bir kişi sel sularında sürüklendi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu sabah saatlerinde aniden bastıran sağanak yağış istinat duvarlarını çökertti. Sel sularına kapılan ve köprünün altında sıkışan bir kişi son anda kurtarıldı.

Bodrum’da lüks sitenin istinat duvarı çöktü: Bir kişi sel sularında sürüklendi
07.12.2024
81
A+
A-

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bu sabah saatlerinde aniden bastıran yağış faciaya neden oluyordu. Sağanak yağış Bodrum’un cadde ve sokaklarını nehre dönüştürürken Kumbahçe Mahallesi Atatürk Caddesi’ndeki lüks villaların bulunduğu Egerya Cengiz Sitesi’nin istinat duvarı çöktü. Çöken istinat duvarındaki tonlarca toprak alt kattaki ve ikinci kattaki evlere hasar verdi.

Bodrum'da lüks sitenin istinat duvarı çöktü: Bir kişi sel sularında sürüklendi

OTOMOBİL DUVARIN ALTINDA KALDI

Çökme sonucu bir otomobil tonlarca toprağın altında kalarak ezildi. Başka bir  otomobil ise çöken duvarın üzerinde asılı kaldı. Otomobil çekici aracılığı ile kurtarıldı.

Bodrum'da lüks sitenin istinat duvarı çöktü: Bir kişi sel sularında sürüklendi

SEL SULARINA KAPILDI , KÖPRÜNÜN ALTINA SIKIŞTI

Umurca Mahallesi’ndeki yolda yürüyen 17 yaşındaki S.B. ise Gökçeler dağından gelen sel sularına kapılarak sürüklendi. Asmalıkahve Köprüsü’nün altında sıkışan genç vatandaşların yardımı ile kurtarıldı. S.B. olay yerine gelen ambulansta tedavi edildi.

Bodrum'da lüks sitenin istinat duvarı çöktü: Bir kişi sel sularında sürüklendi

“CAN KAYBI OLMAMASI BÜYÜK ŞANS”

Kumbahçe Mahallesi eski muhtarı Ahmet Öztürk SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada “Sağanak aniden bastırdı, birçok dere yatağından yapılma yolda baskınlar oldu, 17 yaşındaki genç sel sularına kapıldı, ölmekten son anda kurtarıldı. Sitenin istinad duvarı çöktü şans eseri ölen yaralanan olmadı. Üç gündür belediye ve meteoroloji gerekli uyarıları yapıyor, gerekli tedbirleri alıyordu, can kaybı olmaması büyük bir şans, ilçe olarak şanslı gönümüzdeydik” diye konuştu.

Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Tamer Mandalinci, itfaiye ve zabıta ekipleri ile emniyet ve trafik polisleri ilçede alarma geçti. Sel olabilecek bölgelerde tedbirler arttırıldı.

Kaynak: Sözcü

Aktur tatil sitesi
ETİKETLER: