DOLAR
32,5176
EURO
34,7442
ALTIN
2.489,49
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
19°C
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Bodrum’da nüfusun tatilcilerle iki katına çıkması bekleniyor

Bodrum’da nüfusun tatilcilerle iki katına çıkması bekleniyor
Aktur tatil sitesi

MUĞLA (AA) – Muğla’nın önemli turizm merkezlerinden Bodrum’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında gerekli çalışmaların yapıldığı bildirildi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum ilçesi Torba Mahallesi’nde gazetecilere yaptığı açıklamada, bilim kurulunun söylediği her şeyi aksatmadan yapmak gerektiğini söyledi.

Maske, mesafe ve hijyen olmak üzere üç kurala azami dikkat etmek gerektiğini aktaran Gürün, toplum sağlığı için tedbirlerin hafife alınmaması gerektiğini dile getirdi.

Salgının henüz geçmediğini vurgulayan Gürün, şunları belirtti: 

“Uzmanların açıklamalarına göre en az bir yıl daha yeni normali yaşamamız gerekiyor. Bunları yapmadığımız takdirde, yeniden sokağa çıkma yasağı ve diğer tedbirler gelebilir. Bu bizi daha da çok yorar.  İnsanlar uzun zamandır tatil hayal ediyordu. O hayallerini gerçekleştiriyorlar. İnsanlar özellikle villa, kendi evleri ve teknelerde tatil yapacaklar diye düşünüyorum. Normale gelmiyoruz, yeni normale geliyoruz. Bunun şartlarına uyduğumuz takdirde normal hayata geçebiliriz.”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da ilçenin bu sezon yerli turisti konuk edeceğine işaret etti.

– Tüm önlemler alındı

Tatilciler için tüm önlemlerini aldıklarını belirten Aras, “Bodrum’un normal nüfusu 300 binlerde ancak bu sayının kısa sürede 600-700 binleri bulmasını tahmin ediyoruz. Biz bunlar için gerekli tüm önlemlerimizi aldık. Belediye olarak kamusal alanlarda dezenfeksiyon, hijyen faaliyetlerimiz gibi denetimlerimiz ve uygulamalarımız devam ediyor. Bir taraftan da işletmelerimize bakanlıklarımızın yayınladığı genelgeler doğrultusunda uyguladığımız bir akreditasyon var. O doğrultuda da bunları yerinde denetliyoruz. Tatilcilerimizin ve halkımızın güvenli bir tatil yapmasını sağlamaya çalışıyoruz.” sözlerine yer verdi.   

polat-galle