DOLAR
32,3733
EURO
34,9924
ALTIN
2.326,27
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Bodrum’da terk edilen üç köpeğe hayvanseverler sahip çıktı

Bodrum’da terk edilen üç köpeğe hayvanseverler sahip çıktı

MUĞLA (AA) – Muğla‘nın Bodrum ilçesinde, terk edildikleri ücra bir alanda tesadüfen bulunan üç köpekten birisi, Almanya’dan bir hayvansever tarafından sahiplenildi.

Dağbelen Mahallesi’nde, yemek ve su bulamayacakları bir alanda fark edilen üç köpek, hayvanseverler tarafından Turgutreis Geçici Hayvan Bakımevine götürüldü.

Burada bakımları yapılan köpeklerin sahiplendirilmesi için sosyal medyadan çağrı yapıldı. Bunun üzerine köpeklerden en küçüğüne Almanya’dan bir hayvansever talip oldu.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, yurt dışı çıkış işlemleri süren köpeği beraberinde Ankara’ya götürerek Almanya’daki hayvanseverin yakınına teslim etti.

Bir süre Ankara’daki ailenin yanında kalacağı belirtilen köpeğin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Almanya’ya gönderileceği bildirildi.

Köpeğin sahiplenilmesinden mutluluk duyduğunu dile getiren Aras, köpeğin yeni yuvasına gitmesine vesile olan hayvanseverlere teşekkür etti.

Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Hakkını Koruma Çalışma Grubu Başkanı ve belediye bakımevi gönüllüsü İnci Kutay da köpeğin Almanya’ya götürülebilmesi için yaklaşık 4 ay sürecek işlemlerinin olduğunu, bu süreçte Ankara’da kalacağını kaydetti.

Kutay, Belediye Başkanı Aras’a köpeği yolculuk planına dahil ettiği için teşekkür etti.

Öte yandan, terk edilen diğer iki köpeğin ise Bodrum Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde sahiplenilmeyi beklediği ifade edildi.