DOLAR
32,3040
EURO
35,1645
ALTIN
2.243,20
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
17°C
Muğla
17°C
Az Bulutlu
Salı Yağmurlu
14°C
Çarşamba Açık
14°C
Perşembe Açık
14°C
Cuma Az Bulutlu
13°C

Bodrum’u Bodrum olmaktan çıkaracak

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent-Yahşi Mahallesi Ali Kelle Mevkii’ndeki yaklaşık 1 milyon metrekarelik hazine arazisinin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile imara açılacak olmasına İyi Parti İlçe Başkanı Nevzat Kanber sert tepki gösterdi.

Bodrum’u Bodrum olmaktan çıkaracak
polat-galle

Kanber “Bu karar Bodrum’ u Bodrum olmaktan çıkaracak bir karardır, bu özelliştermede kesinlikle kamu yararı yoktur” dedi.

BU ÖZELLİŞTİRMEDE KESİNLİKLE KAMU YARARI YOKTUR

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent-Yahşi Mahallesi Ali Kelle Mevkii’ndeki yaklaşık 1 milyon metrekarelik hazine arazisinin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile imara açılacak olmasına İyi Parti İlçe Başkanı Nevzat Kanber sert tepki gösterdi.

Kanber bugün yaptığı yazılı açıklamada “Bilindiği üzere 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 9. Maddesi gereğince özelleştirme programına alınmış arsa ve arazilerin imar planlarının ilgili kuruluşlardan gerekli görüş alınarak ve Çevre İmar bütünlüğünü bozmayacak şekilde yapılması gerekmektedir. Bu süreçte belediyemizden herhangi bir görüş soruldu mu veya sorulduysa ne yönde görüş bildirildiğini bilemiyoruz. Ancak bildiğimiz bir şey var ki o da gündemdeki özelleştirme işleminde kamu yararı bulunmadığı, imar planlarında planlama esasları ile şehircilik ilkelerinin göz önünde bulundurulmadığı yalnızca arazi satışlarından beklenen gelirin yani rantın ön planda tutulduğudur! Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan planların kesinleşmesi halinde bölgedeki plan bütünlüğü bozulacak, zaten yetersiz olan (!) altyapı, ulaşım, haberleşme, eğitim ve sağlık hizmetlerine yönelik daha önceden belirlenen plan öngörüleri işlevsiz kalacaktır. Bu planlar ile bölgesel bazda sağlanacak kat artışı veya fonksiyon değişikliği planlama esasları arasında yer alan “Adalet” ve “Hakkaniyet” ilkelerine aykırı olacağı gibi, artacak kentsel maliyetler de (altyapı eksikliği, rantın neden olduğu kira artışı vs) halkımıza maliyet olarak yüklenecektir” diye konuştu.

İMAR BÜTÜNLÜĞÜ BOZULACAK BODRUM BODRUM OLMAKTAN ÇIKACAKTIR

Kanber açıklamasının devamında ise “Kısacası imar bütünlüğü bozulacak ve Bodrum Bodrum olmaktan çıkacaktır. Biz geçtiğimiz hafta genel merkezimize giderek durumun vahametini aktardık, gerekli siyasi süreci başlatmış olduk. Böyle bir sorun karşısında Bodrum Belediyesi ile Muğla Büyükşehir Belediyesi birlikte hareket ederek öncelikle ilgili işleme ilişkin olarak ivedilikle yürütmenin durdurulması ve iptal talebi ile dava açmalıdır! Yoksa akşama kadar eylem yapsak bir şeyin değişmeyeğini hepimiz biliyoruz” dedi.

MUSTAFA ABİNİN BALKONU AYŞE TEYZENİN PERGULASI İLE UĞRAŞIRKEN BİRİSİ DENİZİ DOLDURUYOR

Kanber açıklamasını “Altını çizmek istediğimiz son bir husus var ki o da Sayın Ahmet Aras , Mustafa abinin balkon camıyla, Ayşe teyzenin pergolasıyla uğraşıp dururken birilerinin deniz dibine duvar çekiyor, ormanı yok edip otel yapıyor, Bodrum’un tarihini, kültürünü, mimarisini, koylarını yok ediyor olmasıdır. Bodrum’un betonlaşmasına izin vermeyeceğini her konuşmasında dile getiren Sayın Aras’ın bu sözlerini artık eyleme geçirmesi,  onu her fırsatta eleştiren AKP İlçe Başkanı Sayın Osman Gökmen’in de bir Bodrumlu olarak üzerine düşeni yapması ve imar planlarının iptali noktasında gerekli siyasi süreci bir an evvel başlatması gerekmektedir. Aksi halde elimizde “begonvilden” başka bir şey kalmayacaktır!” sözleri ile bitirdi.

Aktur tatil sitesi