DOLAR
32,5418
EURO
34,9429
ALTIN
2.426,49
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C

Bodrum’u korsan taksi bastı

Bodrum’u korsan taksi bastı
A+
A-

Korsan taksiler, pandemiyi fırsata çevirdi. Şehirlerarası da taşıma yapan korsanlar, otobüs ve uçakları fırsatçılıkla suçladı! Turizmciler acil müdahale bekliyor.

Sezonun açılmasıyla birlikte yerli turist tatil beldelerine akın ederken bunu fırsat gören korsan taksiler de yola düştü. İnternette boy boy ilanlar veren hatta turist için kampanyalar düzenleyen korsan taksiler, Türkiye’nin her yerinden tatil beldelerine taşıma yapıyorlar.
En yoğun müşteriyi Bodrum’a taşıyan korsanlar, Bodrum içinde de havalimanı ve ilçeler arasında taşımacılık yapıyor. Bunun için broşürler dağıtan, kişilere fiyat ve kampanya mesajları da atan korsan taksilerden Bodrum’daki turizmciler illallah ediyor. Turizmcilerin anlattıklarından yola çıkarak korsan taksileri müşteri gibi aradık. Öyle ilginç iddiaları var ki verdikleri yanıtlar karşısında şok olduk!

OTOBÜSÇÜLER FIRSATÇIYMIŞ!

Sabah’tan Betül Usta’nın haberine göre, internetten rahatlıkla numaralarını yayımlayan bir korsan taksi firmasını aradık. İstanbul- Bodrum arası fiyatı sorduk. Bize feribot ve otoban ücreti dahil fiyatın 1.650 TL olduğunu aktardı. Eğer Osmangazi köprüsünü ve otobanı talep edersek bunun ücretini bizim ödememiz gerektiğini söyledi. Otobüs ve uçaklarda sosyal mesafe kuralı nedeniyle fiyatların arttığını ileri süren korsan taksicinin, “Onlar pandemiyi fırsatçılığa çevirdi. Fiyatlarımız geçen yılla aynı” diyerek illegal süreçlerini örtüp taşımacılık sektörünü ise fırsatçılıkla suçladı!

ABA ALTINDAN SOPA

“Olası bir yakalanma durumunda ceza yer miyiz?” sorumuza bir başka korsan taksici, “Otobanda kimse çevirmez, çevirse de biz korsan mıyız değil miyiz bakmaz, sadece HES kodu ve GBT sorgularlar. Ancak Bodrum içinde çevrilebiliriz. O zaman kuzen olduğumuzu ve birlikte tatile geldiğimizi söylersiniz. Yoksa size de yüksek ceza keserler. Bizim için sorun değil. En fazla aracı bağlarlar, başka araçla devam ederiz. Sizi düşünüyoruz, ceza almanızı istemeyiz” dedi. Bir başka korsan taksi İstanbul-Kemer için 1.600 TL, İstanbul-Çeşme için de 1.300 TL fiyat verdi.

10 GÜNDE 500 ARABA GELDİ

Korsan taksicilerin pandemiyi fırsata çevirdiğini belirten Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Bodrum temsilcisi Yüksel Aslan, “Turist gelmeden korsanlar geldi. Geçen yıl yaptığımız denetimlerde 1.000’e yakın korsan taksi tespit etmiştik. Bu yıl 10 günde 500’e yakın korsan geldi. Burada sadece taşıma yapan acenteler var. Taksiciler var. İnsanların ekmeğiyle oynuyorlar” diye konuştu.