DOLAR
32,5910
EURO
34,8590
ALTIN
2.491,84
BIST
9.701,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
21°C

“Bodrum’un Rantı, Bodrum Sokaklarına Harcanacak.“

“Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, ilçede görevli ulusal ve yerel basın temsilcileri ve aileleri ile bir araya geldi.”

Gün çalışan gazetecilerin günüydü, vardık gittik. Kendimi her ne kadar gazeteci olarak görmesem de, Bodrumhaber.com ’u temsilen oradaydım. Yaklaşık yirmi yıldır Bodrumhaber.com üzerinde yayın yapıyorum.

Bodrumhaber.com, Bodrum’un ilk haber web sitesidir.

Ardımızdan kurulan ve halen kurulmakta olan tüm haber sitelerini kendimize rakip değil, yoldaş gördük. Yerel olmadan genel olmayacağını düşündük hep.

Çağımızın teknolojik evresinde genel ve yerel basın karışmış durumda, yaptığımız yayınlar Bodrum için olsa da ülkemizin bir çok yerinden, hatta dünyanın değişik yerlerinden izlenebilmektedir.

İşimiz her ne kadar haber verme olsa da, Bodrumhaber.com olarak var olan yerel iktidar, yerel siyaset ve merkezi iktidarın yerel unsurlarını izleyip eleştirmek üzerine çalışıyoruz.

Zaman zaman yaptığımız eleştiriler, hakim otoriteyle kişisel alıp veremediğimiz varmış gibi algılansa da, en azından goygoycusu olmadığımız açıktır.

Basın kuruluşlarının ve gazetecilerin işi, haberler bir kenara, siyaset ve yerel yönetim konularını irdelerken eleştirisel açıdan bakmak olması gerektiğine inanmışımdır hep.

Tarafım ama Özgürlüğümü kimseye vermem. Tarafım, bireyin hak ve özgürlüklerinin korunarak, toplumsal menfaatlerden yanadır. Özgürlüğüm, kim olursa olsun eleştirmekten geri adım atmam.

Yazı; anlayana, anlamak isteyene yazılır…

Bodrum Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aras’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle verdiği davete katılma nedenim, yazılarımın uzaktan taş atmayla karıştırılmaması gerektiğidir.

Başkan Aras’ı aday adaylığı sürecinde, adaylık sürecinde, seçimi kazandıktan sonra da çok kez eleştirdim. Eleştirmeye devam edeceğim.

Başkan Aras verdiği davette bazı açıklamalarda bulundu…

“Eleştirel yazıların hepsini okuyorum. Bu eleştiriler bizleri olumlu yola yönlendiriyor, çok ön açıyor. Eleştiri, muhalefet her zaman gereklidir çünkü muhalefet olmadan gelişme dolayısıyla değişim yakalanamıyor.”

Başkan Aras’ın bu sözlerini önemsememek şöyle dursun katılmamak elde değil tabi ki, dedimya yazı anlayana, anlamak isteyene yazılır. Her seçilmiş eleştiriyi hazmedemeyebilir bunları çok yaşadık, hazmedemeyenler eleştiriden bir sonuç çıkarmayı dahi düşünemezler, düşünemeyenlerin de siyasi geleceği olamaz.

Başkan Aras’ın satır arasında söylediği başka bir söz ise, söylemi hayata geçirdiğinde, siyasi bakışının ne denli güçlü olduğunu gösterecektir.

Peki ne dedi Sayın Aras…

“Bodrum’un rantı Bodrum sokaklarına harcanacaktır. “

“Problemli hiçbir yatırımcıdan beş kuruş almayacağız ne zaman projelerini yasal hale getirirler ancak o zaman kendilerinden Bodrum için bir şey yapmaları istenebilir.”

“Bodrum adına alınan paralar şu ya da bu şekilde çarçur edilmiştir. Gizli saklımız yoktur. Şeffaflık komisyonu kurup muhalefet partisinden seçilmiş bir belediye meclis üyesi arkadaşımızı başkan yaptık”

Söylemler güzel,

Lakin…

Sayın Aras…

Yapmak istedikleriniz için çalışan mekanizmalar kurmanız gerekir. Önce birliği ve dirliği belediye içerisinde sağlamalısınız.

Herkes günü kurtarma peşindeyken siz Bodrum için iyi şeyler yapamazsınız.

“Kedinin işi olmayınca yavrusuyla oynarmış”

İş üretmek yerine, dedikodu üretme merkezi haline gelmiş bir kurumun kime, ne faydası olacaktır. Kadrolarınızı tanıdıkça değişiklik yapıyorsunuz ancak;

Sorun “yoldaşta değil yoldadır”

Bodrum’un en büyük sorunu, çarpık ve kaçak yapılaşmadaki gayretlerinizi izliyorum.

Avanta işlerini ciddi anlamda azalttınız, bu şimdilik bir başarı.

Kaçak yapılaşma ve yıkım işlerinde adil davranılmıyor. Büyük projelerde her ne kadar “yıkım yapılıyor” dense dahi, aslen ruhsatlarının yasallığı araştırılmalıdır. Çevre Şehircilik Bakanlığı işin gösteriş tarafında, Bodrum’ u ve belediyeyi baskılıyor.

Kimi, mülküne binlerce metrekare alan katıp okul olarak kiraya verirken, kimilerinin başını sokacak evleri yıkılıyor.

Toplumsal barışın sağlanması için bireyin hak ve özgürlükleriyle beraber, toplumsal menfaatler göz ardı edilmemelidir.

Satın almalara dikkat…

Belediye hizmet ve malzeme alımlarınızda, doğrudan temin yöntemini yoğun olarak kullanıyorsunuz. Yasaların size vermiş olduğu bir hak, fakat hakkın yanlış ve kusurlu kullanılması, Bodrum esnafı yerine, dışarıdan temincilerden sağlanması sizce ne kadar doğrudur?

Madem şeffafız…

Doğrudan temin işlemlerinde de ilan yolunu tercih ediniz ve işi alanların duyurulmasını sağlayınız. Belediyeye veya belediye şirketlerine alınacak personeli de ilan ediniz ve adil olarak, eşitler arasından tercihinizi yapınız.

Her şeyi siz yapacak değilsiniz elbet…

İşi yapacak kadrolarınızı ona göre düzenleyiniz, belki Şeffaflık Komisyonu kurdunuz sistem kendi kendini kontrol etsin diye, ancak yeterliliği göz ardı ettiniz.

Şeffaflık Komisyonunu genişletiniz ve bir sisteme bağlayınız, bu size fayda sağlayacaktır.

Bodrum’un Belediye Başkanının başarı olmasını istiyorum elbette, sizin başarısızlığınız bizim de başarısızlığımız olacaktır.

Sokağın sesine kulak vermeniz, verdiğiniz doğrudur…

Ve bu nedenle…

Başarınız için, anlayana yazmayı devam edeceğim…

“Kaybetmekten korkma; bir şeyi kazanman için bazı şeyleri kaybetmelisin. Ve unutma; kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin” CHE Ernesto Guevera

Vesselam

Bodrum Ev Emlak
Yazarın Diğer Yazıları