DOLAR
32,6905
EURO
34,8057
ALTIN
2.506,32
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
13°C
Muğla
13°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Bu ters evler aklınızı başınızdan alabilir!

Bu ters evler aklınızı başınızdan alabilir!
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Tüm dünyada çok sevilen ters evler, ülkemizde de ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Ters çevrilmiş bir evde tavana asılı mobilyalar arasında gezinmek ve fotoğraf çektirmek ziyaretçilere ilginç bir deneyim fırsatı sunuyor.

Ters yapıların amacı misafirlerini her şeyin baş aşağı olduğu alternatif bir gerçeğe sürüklemek. Hem çocukların hem de yetişkinlerin ilgisini çekecek şekilde tasarlanan evler, eğlenceli ve heyecan verici zaman geçirmenizi sağlıyor. Özellikle çocuklarla bir hafta sonu gezisi veya arkadaşlarınızla eğlenceli bir gün geçirmek için mükemmel bir yer.

Yetişkinlerin tercihi ise genellikle ters evlerde çekilen ilginç pozları sosyal medyada paylaşmak. Sosyal medyada paylaşmak için  dikkat çeken, görenleri şaşırtan fotoğraflarınız olsun istiyorsanız, ters evlerden birini mutlaka ziyaret etmelisiniz. İstediğiniz kareleri ters evlerde yakalayacağınıza şüpheniz olmasın.

Bu ters evler aklınızı başınızdan alabilir!

Ters Ev Nerede?

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ters evler büyük ilgi görüyor. Ülkemizde ilk ters ev Antalya’da açılmış. Antalya’yı İstanbul, Ankara, Ordu, Safranbolu, Kocaeli ve Malatya takip ediyor. Yakın zamanda başka şehirlerde de ters evlerin açılması bekleniyor.

Bu ters evler aklınızı başınızdan alabilir!

Ters Ev Çatalca

Çatalca merkezine yaklaşık 10 km uzaklıkta bulunan Ters Ev Çatalca aynı zamanda açık büfe kahvaltı ve restoran hizmeti veren bir işletme. 3500 metrekaresi açık alan olmak üzere toplam 4000 metrekare alan içinde inşa edilmiş. 300 kişinin rahatlıkla yemek yiyebileceği mekânda mangal keyfi yapmak isteyenler için 36 loca tasarlanmış. Kahvaltı için ise ayrı bir alan düşünülmüş.
Pazartesi günleri hariç her gün Ters Ev Çatalca’ya gidilebilir. Sabah 8 ile 13 arası kahvaltı, 13 ile 22 arası ise mangal yapmak için uygun saatler.

Bu ters evler aklınızı başınızdan alabilir!

Ters Ev Maslak

Maslak 1453 sitesi içinde hizmet veren Tepetaklak Ev’in bir şubesi olan Ters Ev Maltepe de Maltepe Park AVM otoparkında yer alıyor. Misafir odasından banyoya, yatak odasından mutfağa kadar evin tüm bölümlerinin ters şekilde dekore edildiği “Tepetaklak Ev”, meraklılarını ağırlamaya devam ediyor.

Tepetaklak Ev Maslak, yaşanan deneyimin özellikle çocukların hayal dünyasını geliştiren bir aktivite olduğunun altını çiziyor. Günümüze kadar benimsenen birçok yaklaşımın değişmez doğrular olmadığını fark eden, bir tek doğru ve bir tek iyi yöntem olmayan çağımızda; değişikliklerin tümünü olumlu olarak kabul ederek bunlara uyum sağlayan, dahası kodlanmış hiçbir anlama bağlı kalmadan tüm hayatı ve dünyayı bir oyun alanı gibi görebilen; farklı deneyimleri farklı bakış açıları ile sentezleyip dünyaya sanatsal bir gözle bakabilen tüm bireylerin hayatlarında çok daha mutlu ilerlediğini de dile getiriyor.

Tepetaklak Ev farklı bir dünyaya aralanan kocaman bir kapı olarak, çocuklara alışılagelmişi yeniden yorumlatacak dahası hayal gücünü besleyecek sosyal bir alan olma iddiasını taşırken, bu yaratıcı düşünceyi benimseyerek tüm çocuklar ve yetişkinler ile Tepetaklak Ev’i buluşturmaktan büyük heyecan duyduklarını belirtiyorlar.

Bu ters evler aklınızı başınızdan alabilir!

Ters Ev Pozları

Ters ev ziyaretçileri, yaşadıkları deneyimi fotoğraf çekerek pekiştirmeyi seviyor. Özellikle çocuklar tarafından da yoğun ilgi gören ters ev fotoğrafları eğlenceli anlara tanıklık ediyor. Hareketli pozlar, fotoğrafları daha dinamik hale getiriyor. Özellikle tavanda asılı duran eşyalara dokunmak, tutmak, elleri havaya kaldırmak ya da zıplamak ilginç karelere ulaşmanızı sağlayabilir. Tabii fotoğrafınızı ters çevirmeyi unutmazsanız…

Bu ters evler aklınızı başınızdan alabilir!

Ters Ev Ordu

Ordu’da turizme katkı sunması beklenen ve ziyaretçilerini ağırlayan “Ters Ev” geçtiğimiz yıl açıldı. Ters Ev Ordu, Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu ilçesinde, 150 metrekarelik alana inşa edilmiş.
Şehrin turistik tepesi Boztepe’ye ulaşımı sağlayan teleferiğin alt istasyonunun bulunduğu bölgede yer alan Ters Ev, kısa sürede hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi odağı olmayı başarmış. Ordu’da bulunan iki katlı Ters Ev, giriş bahçesi ve odalarında her detay düşünerek tasarlanmış.

Bu ters evler aklınızı başınızdan alabilir!

İlk Ters Ev

Dünyada ilk ters ev Polonya’nın kuzeyindeki Szymbark kasabasındaki Eğitim ve Bölgesel Tanıtım Merkezi’nde yer alıyor. Popüler bir turistik cazibe merkezi olarak biliniyor. 2007 yılında tamamlanan ev , iş adamı Daniel Czapiewski tarafından Polonya’da tasarlanmış ve evin inşa süreci 114 gün sürmüş.

Bu ters evler aklınızı başınızdan alabilir!

Dünyada İlginç Mimariye Sahip Evler

Ters evlerin dışında ilginç mimari yapılarıyla dikkat çeken evler de oldukça popüler. Dünyanın en ilginç binaları gerçekten tuhaf mimarileriyle tekrar tekrar bakma isteği uyandırıyor. Bu binalar adeta insanları şaşırtmak için tasarlanmış.

Çarpık ev (Krzywy Domek), Polonya’nın Sopot şehrinde bir bina, 2004 yılında inşa edilmiş, yaklaşık 4 bin metrekare alanda yer alıyor. Krzywy Domek binası Rezydent adlı bir alışveriş merkezinin bir parçası olarak hizmet veriyor.

Bu ters evler aklınızı başınızdan alabilir!

Szotynscy & Zaleski adlı bir firma tarafından tasarlanan yapının ilham kaynağının peri masalları ile Jan Marcin Szancer ve Per Dahlberg’e ait çizimler olduğu söyleniyor.

Saldıran ev (House Attack) Viyana’da bir müze olarak kullanılıyor. Viyana’nın kalbinde yer alan House Attack aslında müzeye girmeden görülecek ilk modern sanat eseri. Viyana’daki mimari proje teknik açıdan inanılmaz derecede karmaşık. Büyük binanın çatısında kırmızı çatılı küçük evi yerleştirmek için mimarlar ve inşaat işçileri tarafından çok çaba sarf edilmiş.

Bu ters evler aklınızı başınızdan alabilir!

Taş ev (Stone House) Portekiz yakınında bulunan ev, çizgi karakteri Çakmaktaş’ın evine benzetildiği için turistlerin de ilgisini çekiyor. Bu eşsiz ev iki katlı, birinci katında şömineli geniş oturma odası bulunuyor. Kiremitli çatı, taş evi fırtınadan korumaya yardımcı oluyor. Artık evde kimse yaşamıyor olsa da, konforlu bir konaklama için mükemmel bir donanıma sahip. Olağandışı ev, Guemaraes bölgesinin ana cazibe merkezlerinden biri olarak kabul ediliyor ve her gün birçok meraklı turist tarafından ziyaret ediliyor.

Bu ters evler aklınızı başınızdan alabilir!

Bu dev deniz kabuğu evi Meksika’da. Çarpıcı bir gökkuşağı efektinde yaşam alanını aydınlatan dev renkli mozaik duvarlarla bir araya getirilen düz bir ön cepheye sahip. Gaudi ve Frank Lloyd Wright’ın eserlerinden esinlenerek yapılan evde iki çocuklu genç bir çift yaşıyor. Dev deniz kabuğu evi, doğal çevre ile uyum sağlamak için tasarlanmış.

Bu ters evler aklınızı başınızdan alabilir!

Şeffaf ev, modern stiliyle oldukça dikkat çekici. Bina, görünümüyle komşu evlerin aksine neredeyse hiç duvarı yok. Evin bol miktarda gün ışığı alan büyük cam pencereleri var ancak içeride yaşayanlar, dışarıdakiler tarafından görülebiliyor. Şık ve çağdaş bir mimariye sahip olan ev, ağacın doğasından ilham alınarak dikey olarak tasarlanmış.

Bu ters evler aklınızı başınızdan alabilir!

Amerika’da kaykay sevenlere özel tasarlanmış evin konsepti özellikle oyun düşkünleri için oldukça çekici. Kaykay evinde dışarıdan içeriye doğru kaymak için bir şerit mevcut. Evde bulunan kaykay alanı oldukça eğlenceli görünüyor.

Bu ters evler aklınızı başınızdan alabilir!

The Chocolate Cottage, ziyaretçilerine masalsı bir atmosfer vadeden gerçek çikolatan yapılan bir kır evi. Paris yakınlarında bulunan bu ev heykeltıraş Jean Luc Decluzeau tarafından inşa edilmiş.
18 metrekarelik kır evindeki her şey çikolatadan. Duvarlar, çatı, hatta kupalar ve kitaplar da çikolatadan yapılmış. Dışında çikolatalı bir çiçek yatağının hemen yanında küçük bir beyaz çikolata gölü bulunuyor. Kır evinin yapımında toplam 1,5 ton çikolata kullanılmış.

Bu ters evler aklınızı başınızdan alabilir!

Çikolata evde konaklayanlar, sanatçı Jean Luc Decluzeau ile birlikte çikolata yapım atölye programına katılabiliyor. Misafirlerin çikolatan eve zarar vermemesi, evi yememesi kuralı var. Ev ve eşyaların yenmesi yasak ama bol bol çikolata ikramı yapılıyor. Booking.com, dünyadaki ilk ve tek çikolatalı evde özel bir konaklama imkânı sunuyor.