DOLAR
32,3577
EURO
34,9584
ALTIN
2.325,14
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Bugün seçim olsa Erdoğan kaybediyor

Bugün seçim olsa Erdoğan kaybediyor
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Aksoy Araştırma Şirketi’nin son anket çalışması yayımlandı.

Fahiş fiyat artışlarının ardından yurttaşlar pahalılıktan yakınırken “Sizce Türkiye’de 4 kişilik bir ailenin geçinebilmesi için en düşük gelir ne kadar olmalıdır?” sorusuna AKP seçmeninden şaşırtan cevap geldi.

AKP seçmenine göre dört kişilik bir ailenin geçinebilmesi için en düşük gelir 6.855 TL olduğu ortaya çıktı.

CHP seçmeni ise 8.384 TL olması gerektiğini dile getirdi.

Seçmenlere “Bu Pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” soru soruldu. İlk sırada yüzde 26,9 ile AKP yer alırken, onu yüzde 24,1 ile CHP takip etti.

MHP’YE ŞOK

Yüzde 12,0 ile İYİ Parti MHP’nin önüne geçti. Oy oranı yüzde 7,3 olan MHP gerilerde yer aldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zincir market açıklamasından sonra Tarım Kooperatif Marketi’ndeki fiyatların uygun olduğunu dile getirmişti. Seçmenlere “Sizce Tarım Kredi Kooperatifi marketleri gıda fiyatlarının düşmesinde etkili olacak mıdır?” diye soruldu.

Yüzde 67,9’luk kesim etkili olmayacağını savunurken yüzde 32,1 oy oranına sahip kesim ise etkili olacağını dile getirdi.

GÜVEN AZALDI

Her seferinde şeffaflığı ile gündem gelen TÜİK verilerine güven azaldı. Seçmen enflasyon rakamlarının gerçekli olmadığını savunurken yüzde 29,5’lik kesim TÜİK verilerinin gerçekçi olmadığını düşünüyor.

Anket çalışmasında “Sizce Türkiye’de bekâr bir kişinin geçinebilmesi için en düşük gelir ne kadar olmalıdır?” sorusu da soruldu. Listenin sonunda AKP seçmeni yer alırken en düşük ücretin 4.476 TL olduğunu dile getirdi. Listenin başında ise CHP, 5063 TL olması gerektiğini ifade etti.

ERDOĞAN’A KÖTÜ HABER

Sistem tercihi araştırmasında ise “Aynı referandum bugün tekrar yapılsa, parlamenter sistemi mi yoksa başkanlık sistemini mi seçersiniz?” diye soruldu.

Türkiye genelinde yüzde 53,0 oy oranıyla parlementer sistem tercih edilirken yüzde 24,6 başkanlık sisteminin istediği ortaya çıktı.

Bodrum Ev Emlak