DOLAR
32,3277
EURO
35,1006
ALTIN
2.305,35
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Büyükşehir Eskinin Çöp Sahalarına fidan dikerek doğaya kazandırıyor

Büyükşehir Eskinin Çöp Sahalarına fidan dikerek doğaya kazandırıyor
Aktur tatil sitesi

Muğla Büyükşehir Belediyesi ağaç fidanı dikim projesinin ilk etabı olan Menteşe ilçesinde bulunan vahşi depolama sahasındaki 50 bin metrekare alana 2 Bin Akasya ve Dut fidanı dikerek doğaya kazandırdı.

Muğla genelinde çevreyi koruyan hizmetleri bir bir hayata geçiren Muğla Büyükşehir Belediyesi, rehabilitasyonu tamamlanan Menteşe ilçesi Vahşi Depolama Sahası’nda ağaç dikme etkinliği düzenledi.

Menteşe ilçesi Vahşi Depolama Sahası’nda düzenlenen fidan dikme etkinliğine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Muğla İl Temsilcisi Sergender Sezer, Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu öğrencileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Menteşe ilçesinde 4 ilçeye hizmet veren Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’ni hayata geçiren ve vahşi depolama alanlarının rehabilitasyonuna hemen başlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe ilçesinde bulunan vahşi depolama sahasındaki 50 bin metrekare alana 2 Bin Akasya ve Dut fidanı dikti. Menteşe’den sonra Milas’ta iki, Bodrum’da bir olmak üzere 3 sahaya daha ağaç dikecek olan Büyükşehir Belediyesi, toplamda 135 bin metrekare alanda 4 Bin 500 fidanı toprakla buluşturacak.

Sezer, “Dikebileceğimiz kadar fidan dikeceğiz”

Anlamlı bir etkinlikte bir araya geldiklerini ifade eden TEMA Muğla İl Temsilcisi Sergender Sezer, “İnsanlar gündelik yaşantılarında ürettikleri kadar tüketiyorlar ve bu tüketimin de bir bedeli var. Bunun da bir şekilde bertaraf edilerek tekrardan doğaya kazandırılması bizim için çok anlamlı. Biz TEMA Vakfı olarak öncelikle tüketmemeye, sonrasında da geri dönüşüme ve kazanmaya çok önem veriyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ve Menteşe Belediyemiz bu konuda gerçekten oldukça başarılılar ve bizler de bu sürece katkı sağlamaya çalışıyoruz. Muğla’mızda var olan güzellikleri gelecek nesillere de en iyi şekilde taşımak için hepimize büyük görevler düşüyor. TEMA Vakfı olarak anaokullarından liselere kadar eğitimini her fırsatta MEB ile işbirliği içerisinde vermeye çalışıyoruz. Çünkü Muğla çok yağmur alan ve yüzde 70’i orman olan bir il olmasına rağmen maalesef sanıldığı kadar zengin değil. Çok riskli bir bölge. Dikebileceğimiz kadar fidan dikeceğiz ve var olanları sonuna kadar koruyacağız. Büyükşehir Belediyesi böyle bir alanı yeniden ağaçlandırarak doğaya kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bahattin Gümüş, “Büyükşehir Belediyesi Muğla’nın ve çocukların geleceğine sahip çıkıyor”

Etkinlikte konuşan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Menteşe ilçemizde toplanan çöpler Vahşi Depolama Sahasına getiriliyor ve burada da Büyükşehir Belediyesine ait Katı Atık Bertaraf Tesisi’nde çöpler ayrıştırılıyor. Muğla Belediyesi zamanında çöpler bu bölgeye getiriliyordu ve bir koku da oluyordu. Ama artık Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı Katı Atık Bertaraf tesisi ile beraber Vahşi Depolama Menteşe’de yok, kötü koku yok. Büyükşehir Belediyemiz Muğla ve çocukların geleceğine sahip çıkıyor. Çevresi ormanlarla çevrili Menteşe ilçemizi daha da güzelleştireceğiz. Hep birlikte ağaçlarımızı dikiyoruz ve geleceğimize sahip çıkıyoruz. Bizleri ağaç fidanı dikme etkinliğinde bir araya getiren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Gürün; “Çevreye, geleceğe yatırım yapıyor, Muğla’nın yeşilini, mavisini koruyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin rehabilite edilen vahşi depolama alanları ağaçlandırdığı etkinlikte konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Muğla’da büyük bir aile olduklarını ve en değerli miraslarının çevre olduğunu, yaşamaktan ve hizmet etmekten gurur duydukları Muğla’da çevreye yani geleceğe yatırım yaptıklarını söyledi.

Başkan Gürün; “Muğla, birbirinden değerli 13 ilçesi, doğal ve eşsiz güzellikleri ile bir şehirden fazlası. Sadece üzerinde yaşayanlar için değil aynı zamanda ziyaret eden yerli ve yabancı misafirlerimiz içinde özel bir coğrafya olan Muğlamızın tüm güzellikleri ile korunması ve geleceğe korunarak miras bırakılması gerekiyor. Büyükşehir ailesi olarak göreve geldiğimiz ilk günden itibaren çevreye yani geleceğe yatırım yapıyoruz.

Bugün ağaç dikimi yapılan Menteşe ilçemizde dört ilçeye hizmet veren katı atık düzenli depolama tesisi, Muğla’nın geneline hizmet eden Tıbbi Atık Tesisi, Milas Katı Atık Düzenli depolama tesisi, Fethiye’de ilk ünitesi dolan katı atık tesisine 2.lot, 1480 kilometre dantela gibi kıyıları olan Muğlamızda Büyükşehir belediyelerinde bir ilk olan 6 tekne ile denizlerden çöp alım hizmeti, çöpten elektrik üretimi, ayrıştırma üniteleri, geri kazanım tesisi hizmetlerini hayata geçirdik ve Muğlamızda bir olan hafriyat sahalarını da 10’a çıkardık. Muğlamızın en fazla çöpünü üreten Bodrum ilçemizde de en kısa sürede düzenli katı atık tesisimizin temelini atacağız.” dedi.

Başkan Gürün; “Bodrum’da 467 bin metrekare alan katı atık tesisi yapımından sonra rehabilite edilecek”

Katı Atık Düzenli depolama tesisi yapılan alanların hemen ardından vahşi depolama sahalarını rehabilite ettiklerini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Muğla genelinde Menteşe, Milas’ta 2 ve Bodrum’da olmak üzere 135 bin metrekare alanda 4500 ağaç dikimi yapacaklarını söyledi. Başkan Gürün; “Bugün rehabilitesi tamamlanan Menteşe vahşi depolama alanına 2000 fidan dikiyoruz. Eskiden çöplük olan alanda toprakla buluşan fidanlarımız geleceğe en büyük mirasımız olacak. Bu alanlar rehabilite edilmeden önce çöplük yangınları çıkıyor, çevreye zarar veriyordu. 2014-2018 yılları arasında Bodrum ve Menteşe’de 276 çöp yangını meydana gelmişti. Bu alanlar bizde devredildikten ve rehabilitasyonu tamamlandıktan sonra çöp yangınları da sona erdi. Sadece Bodrum’da Torba, Gündoğan ve Dereköy’de rehabilite edilecek 467 bin metrekare alanımız kaldı” dedi.

Başkan Gürün; “Muğla’da büyük bir aileyiz ve bu şehirde yaşamaktan ve bu şehre hizmet etmekten gurur duyuyoruz.”

Muğla’da yaşamaktan ve bu şehre hizmet etmekten gurur duyduklarını ve Muğla’da büyük bir aile olduklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ağaç, çiçek ve yeşillik uygarlık demektir.” sözü ile konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından törene katılanlar vahşi depolama sahasında bulunan 50 bin metrekarelik alana 2 Bin Akasya ve Dut fidanı dikerek, alanı doğaya kazandırdı.

velux