DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C

Çalakalem Yaşamak

Aktur tatil sitesi

Çalakalem Yaşamak

Çalakalem Yaşamak

Çalakalem yazmak gibi  yaşadığımız şehirler, yaşadığımız ülke çalakalem yönetiliyor gibi geliyor bazen. Siz şimdi “gibisi fazla” diyeceksiniz içinizden, belki haklısınız da.

Balık hafızadan bahsedilir ya kendi hafızası olmayanlar toplumun diğer bireylerini “bizim insanımız balık hafızalı üstat.” diyerek küçümserken, kendilerini de yükselttiklerini sanırlar.

Aynaya bakmak lazım üstat…

Konu hafızamız değil, hele balık hiç değil. Tekrar başa dönelim “çalakalem yaşamak”. Belki unutkanlıkların, vurdum duymazlıkların nedeni de budur. //

Korkudur belki de bunları bizlere yaşatan.

Sormak , sorgulamak, anlamlandırmak ve ifade etmek, yazarken güzel konuşurken güzel, iş icraata gelince “adam sendecilik” başlıyor.

Bodrum Belediye Meclisi  5 Eylül 2019 tarihinde, 2019-111 Sayılı bir karar alıyor ;

 “Mülkiyeti Belediyemize ait, İlçemiz Göl Mahallesi, tapunun N18-C-14-A-3-D pafta, 104 ada, 6 parsel numarasında kayıtlı 1.150,18 m² yüzölçümlü arsa niteliğindeki taşınmazın, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/e maddesine istinaden, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun ilgili maddelerine göre satışının yapılmasına ve konuya ilişkin Encümene yetki verilmesine, oy çokluğu ile karar verilmiştir.”

Özelleştirmeye karşı olan Ahmet Aras, belediye seçimlerini kazanır kazanmaz ayağının tozuyla belediye mülkünü satışa çıkarıyor. Başkan Yardımcısı Turgay Kaya’nın da destekleriyle. Belediye Meclisi sorgulamaz zaten, ağaları ne derse onu yaparlar.

Başkası satmasın ben satayım, başkası ruhsat vermesin ben vereyim, başkası, başkası ve başkası olmasın ben olayım.

Özelleştirilen tüm alanlara hızla yapı ruhsatı veren Başkan Aras’ın, özelleştirme değil karşı olduğu, kendi iradesi dışında satılması.

Satışa çıkarılan yer için “tapuya inşaat yapılamaz şerhi düşeceklerini, yapılaşmaya izin vermeyeceklerini” ballandıra ballandıra anlatmışlardı, Başkan ve Başkan Yardımcısı Turgay Kaya.

Peki yer hangi adrese teslim olarak ihale edilmişti, Bülent Eczacıbaşı’na. Aman ha, ihtiyacımı var demeyin; yan parseli Bülent Eczacıbaşı’na ait ve belediye mülklerine yapı kayıt belgesi alarak, zaten zimmetine geçirme girişimini başlatmıştı.

Yer satışı yapılmadı, konu ortada kaldı.

Bu olayın ardından Cennetkoy’ da bir çok olay yaşanmış ve Bülent Eczacıbaşı ülke gündemine olumsuz davranışlarıyla konu olmuştu.

Sanırım bu haberleri unutturmak için gündem değişikliğine ihtiyaç vardı.

Bodrum’un en çok ihtiyacı olan “Bodrum Fen Lisesi” gündeme geldi. Haziran 2022 tarihinde Muğla Valisi’nin onayıyla Bodrum Kaymakamı, il ve ilçe Milli eğitim Müdürleri çantalarını alıp İstanbul yollarına revan oluyorlar.

Ve protokol imzalayarak Bodrum’a muştular veriyorlar.

“Bodrum Bülent Eczacıbaşı Fen Lisesi” evet anımsadınız sanırım, neredeyse İstanbul’dan temeli atılacaktı.

“Bodrum Ortakent Mahallesinde yaklaşık 12,5 dönüm hazine arazisi üzerine, Bülent Eczacıbaşı tarafından 20 derslikli fen lisesi binası, 200 öğrenci kapasiteli pansiyon binaları, tam teşekkülü kapalı spor salonu ve 30 hanelik öğretmen lojman binaları”

İnsan seviniyor tabi, Bodrum’un eğitim sorununun çözülecek olmasına (!)

Okul inşaatı Ocak 2023 te başlayacak, 18 ay içerisinde tamamlanacak. Balık hafızamız yok, soralım dedik Milli Eğitim Bakanlığına, ne olmuş  “Bodrum Bülent Eczacıbaşı Fen Lisesi”.

Sorduk ;

“Ortakent Mahallesinde belirlenen taşınmazın emsal değerinin 20 derslikli Fen Lisesi Binası, 200 kişilik Pansiyon Binası, Spor Salonu ve 30 hanelik Lojman yapımı için imzalanan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan protokole göre uygulanacak proje için gerekli minimum inşaat alanını (9.973,00 m²) karşılayamadığından hayırseverin de onayı alınarak taşınmaz değişikliğine gidilmiştir”

İnanasım gelmedi; bir tarafta koca holding, diğer tarafta Milli Eğitim Bakanlığı çalakalem protokol yapmışlar, bakmışlar ki tesis verilen arsaya sığmıyor.

Aradan geçen 1 yıl 4 ayda anca bu kadar yol alabilmişler.

Kafanıza takmayın okul; Konacık Mahallesi Gaz Deresi’ne yapılacak, çalışmalar bağışçı Eczacıbaşı tarafından başlatılmış.

Bu süreçte aksi bir durum olmazsa, önümüzdeki birkaç yüz yılda verilen söz yerine getirilir. Yoksa zamana yay unutulsun, yatırım rafa kalksın mı istenilen.

Bitez’de koca eğitim alanı varken, okulun Konacık’ta sanayi alanına sığdırılmaya çalışılması akıl karı değil. Aynı alana Bodrum Esnaflar Odası da yıllar önce meslek lisesi yapıyordu hayal oldu, bu işte ona benzemez umarım.

Kentin asıl sahipleri olarak çalakalem iş yapanlarla, çalıp iş yapanların karşısında duracağımız günlerin umuduyla…

Vesselam…

Yazarın Diğer Yazıları