DOLAR
32,3352
EURO
35,0901
ALTIN
2.234,39
BIST
8.733,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Yağmurlu
14°C
Muğla
14°C
Yağmurlu
Çarşamba Açık
14°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
14°C
Cuma Çok Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Çeyiz ve tatil için kredi verilecek

Bakan Albayrak’ın dün açıkladığı konut ve turizme yönelik ‘finansman paketi’nin detayları netleşti. Buna göre, yerli üretim yapan mobilya, elektronik, beyaz eşya, bisiklet, motosiklet, ev tekstili, çeyiz gibi ürünleri satın alanlara paket kapsamında kredi verilmesi planlanıyor. Ayrıca tatil kredisi de verilecek

Çeyiz ve tatil için kredi verilecek
Aktur tatil sitesi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün katıldığı bir televizyon programında konut ve turizme yönelik yeni bir ‘finansman paketi’ hazırladıklarını söylemiş ancak detay paylaşmamıştı.

CNN Türk’ün haberine göre paketin içeriği netleşti.

‘Finansman kredi desteği’ paketi, ihtiyaç sahibi yurttaşa, emekli, çalışan ve orta gelir grubuna yönelik olacak.

Kamu bankaları tarafından bir süre ödemesiz, sonra taksitler halinde ödemeli bir kredi verilmesi planlanıyor.

Yerli üretim yapan mobilya, elektronik, beyaz eşya, bisiklet, motosiklet, ev tekstili, çeyiz gibi ürünler alınması durumunda bu finansmandan yararlanılması bekleniyor.

TATİL İÇİN KREDİ

Bir diğer yandan ise hem turizm sektörünü canlandırmasına hem de tatile gitmek isteyenlere yönelik bir kredi olması bekleniyor.

Emekli ve çalışan kesime özellikle seyahat giderlerinin finansman ihtiyacının uygun şartlarda sağlanması üzerinde duruluyor.

UZUN VADELİ KREDİLER

Paket kapsamında üçüncü başlık da orta gelir grubuna yönelik olarak konut kredisi.

Bu konut kredisinin diğerlerinden farkı ise uzun vadede ve ‘düşük maliyetlerle’ bir kredi sağlanması bekleniyor.

Bu paketin cuma günü kamu bankaları tarafından açıklanması, pazartesi günü de devreye girmesi hedefleniyor.

Aktur tatil sitesi