DOLAR
32,3918
EURO
35,1481
ALTIN
2.325,22
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

CHP’de Sürpriz Gelişme!..

CHP’de Sürpriz Gelişme!..
Aktur tatil sitesi

CHP'de Sürpriz Gelişme!..

22 Aralık’ta ilçe kongresini yapmaya hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi’nde sürpriz bir gelişme yaşandı.

Daha önce CHP Bodrum İlçe Başkanlığına aday olacağını açıklayan Deniz Koca, sosyal medyadan yaptığı yazılı basın açıklamasıyla adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Geçtiğimiz haftalarda mahalle bazında yapılan delege seçimlerini tamamlayan CHP’de, İlçe Kongresine sayılı günler kala şok bir gelişme yaşandı. Mevcut İlçe Başkanı Halil Karahan ve Tuna Işın’ın da aday olduğu yarıştan çekildiğini açıklayan Koca, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Mahallelerimizde CHP Bodrum İlçe kongre delege seçimleri tamamlanmıştır. Her parti üyesinin mahallesinde delege seçimi için tercihte bulunmasına fırsat veren bu dönemin, parti içi demokrasi şöleni olarak yaşanması gerekirdi. Yerel meseleler ve genel siyasetin konuşulması, dayanışma içinde olunması gereken bu süreç, ne yazık ki istenilen düzeyde, nitelikli bir parti içi yarış, daha yüksek temsil ve katılımcılık arayışı içinde hatırlanacak bir süreç olmayacaktır. Zira geride kalan bu süreç, yakın yerel siyasi geçmişin ve atamalar ile gerçekleştirilen yerel yönetim aday tespit sürecinin kişisel hesaplaşmasına dönüşerek, son tahlilde renklerin yarıştığı bir
süreç olmuştur.

Bu süreç içinde; Bazı güç ve imkanları ellerinde tuttuğunu zanneden partililer ile, bu güç ve imkanlardan yararlanmak isteyenler, parti etiğine, liyakata uymayan ve hatta bazen saygı sınırlarını zorlayan davranış ve çalışma yöntemleri geliştirmişlerdir. Parti içi demokrasinin, atamalarla kesintiye uğradığı bir gerçektir. Demokrasinin en somut göstergesi olan çarşaf liste yönteminin uygulanmaması, sonucu oluşan bu durumun özgürlükçü demokrasi adına Bodrum’un siyasi yapısına hiç yakışmadığı da ortadadır. Bizim yola çıkışımız, geleceği doğru noktada planlayarak, ilçemizi il siyasetinde hak ettiği ağırlıkta temsil noktasına taşımaktı. Bizim bu göreve talip oluşumuz, ilçemizde yerel yönetimle eşgüdüm içerisinde halkın taleplerini dikkate alarak , Bodrum’un öncelikli sorunlarının tespiti, çözümlerinin projelendirilmesi ve bu anlamda yapacağımız hizmetin siyasetini üretmek idi, Adaylık açıklamamda da söylediğim gibi renksiz, listesiz, birleştirici ve ilçe örgütümüzü Bodrum sınırları ötesine taşımaya odaklı siyaset için yola çıkmıştık.

Ancak; Sürecin bu noktasında, parti içinde 56 mahallemizde yaptığımız ziyaret ve görüşmelerden sonra, sebep-sonuç ilişkisinin sorgulanmadığı parti içi bir siyaset
ortamının ilçemizde hakim olduğunu üzülerek gözlemledik. Var olan bu parti içi yapı ve öncül isimler ve yöntemler devam ettikçe geçmiş hesaplaşmanın kısır
döngüsü içine ve arasına asla girmeyeceğiz, Çünkü yola çıkar iken amaçladığımız asıl hedeflerin sağlıklı bir ortamda tartışılamadığı bir zeminde olmak istemiyoruz.

Bazen bir adımda durmak olası en yüksek faydayı sağlayacak bir pozisyondur diyerek; Gördüğüm lüzum üzerine adaylık sürecini sonlandırıyorum. Bu süreçte parti içi örgüt yapısını gözlemleme, dinamik izleme ve etkileşim sürecinde çalışmalara katkı veren beraber çalıştığımız yol arkadaşlarıma teşekkür ederim.”

Deniz Koca’nın başkanlık yarışmasından çekilmesiyle 22 Aralık’ta yapılacak ilçe kongresinde Halil Karahan ve Tuna Işın’ın yarışacağı kesinleşmiş oldu.

Kent Haber