DOLAR
38,7070
EURO
43,4867
ALTIN
4.025,30
BIST
9.541,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
23°C
Muğla
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
21°C
Cumartesi Çok Bulutlu
21°C

CHP’li Denizaslanı’na “Suç İşlemeye Teşvik” Soruşturması

Tutuklanan ve KYK’dan atılan öğrenciler için Bodrum’dan Muğla’ya yürüyen CHP PM üyesi Alkım Denizaslanı hakkında, Muğla Terörle Mücadele Şubesi tarafından “suç işlemeye teşvik” iddiasıyla soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı.

CHP’li Denizaslanı’na “Suç İşlemeye Teşvik” Soruşturması
21.04.2025
485
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Bodrumhaber.com

125 Kilometrelik Yürüyüşe Soruşturma

Muğla’nın Bodrum ilçesinden yola çıkan CHP Parti Meclisi üyesi Alkım Denizaslanı, tutuklanan ve Kredi Yurtlar Kurumu’ndan atılan öğrencilerle dayanışmak için 125 kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirmişti. Yürüyüşü sırasında ve sonrasında kamuoyunun dikkatini çeken Denizaslanı’nın bu eylemine yönelik güvenlik birimlerinin harekete geçtiği öğrenildi.

“Hakikatin ve Adaletin Tarafındayız”

Denizaslanı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yarın saat 13.00’te ifade vermek üzere emniyete çağrıldığını duyurarak şu ifadeleri kullandı:

“Muğla Terörle Mücadele Şubesi tarafından, ‘suç işlemeye teşvik’ iddiasıyla yarın saat 13.00’te ifade vermeye çağrıldım. Milletin iradesine, düşünce ve ifade özgürlüğüne inanan bir yurttaş olarak, hukuk çerçevesinde her türlü süreci göğüslemeye hazırım. Bizler, hakikatin ve adaletin tarafındayız. Unutmayalım ki: Millet büyüktür. Haklı olan sonunda kazanır. Dayanışma içinde, omuz omuza…”

CHP cephesinden ve bazı sivil toplum örgütlerinden de Denizaslanı’na destek mesajları gelmeye başladı. Soruşturmanın siyasi içerikli bir yürüyüş üzerinden açılması ise kamuoyunda yeni bir tartışmayı gündeme taşıdı.

Kaynak: Anter Haber