CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Muğla’da son dönemde yaşanan ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarındaki artışa dikkat çekerek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde araştırma komisyonu kurulması için çağrıda bulundu. TÜİK verilerine göre 2024 yılında Muğla, ölümlü trafik kazalarında Türkiye genelinde 7. sıraya yükseldi.
Muğla’nın özellikle yaz aylarında yaşadığı yoğun trafik akışının, yetersiz altyapı nedeniyle vatandaşlar için büyük bir soruna dönüştüğünü ifade eden Uzun, kazaların önüne geçilmesi için kapsamlı önlemler alınması gerektiğini vurguladı.
Muğla’da altyapı sorunu trafik kazalarına davetiye çıkarıyor
Muğla’nın önemli bir turizm ve geçiş bölgesi olduğunu hatırlatan Uzun, artan nüfusla birlikte trafik yükünün de arttığını ve gerekli altyapı yatırımları yapılmadığı için her yıl can kayıplarının yaşandığını belirtti.
2024 yılı TÜİK verilerine göre Muğla’da toplam 22 bin 902 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 182 kişi yaşamını yitirirken, 9 bin 888 kişi de yaralandı. Nüfus sıralamasında 23. sırada yer alan Muğla, ölümlü kazalarda 7. sırada bulunuyor.
CHP’li Uzun açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Muğla’mız, özellikle son yıllarda ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaları ile sık sık gündeme gelmektedir. Trafik yoğunluğu, yetersiz altyapı ve gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle her yıl çok sayıda vatandaşımız ve turist yaşamını yitiriyor ya da yaralanıyor. Bu sadece can ve mal kaybına yol açmıyor, aynı zamanda ülkemizin imajını da zedeliyor.”
TBMM’ye sunduğu önergeyle Muğla’da yaşanan trafik kazalarının nedenlerinin araştırılması, eksiklerin tespiti ve çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla bir araştırma komisyonu kurulmasını talep eden Uzun, olası kayıpların önlenmesi için acil eylem planı hazırlanması gerektiğini belirtti.
“Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan ilimizde yaşanan trafik kazaları sadece bireysel değil, toplumsal bir sorundur. Bu nedenle, tüm yetkili kurumların koordinasyon içinde çalışması ve TBMM bünyesinde konuya dair bir araştırma komisyonu kurulması şarttır.”