DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
30°C
Muğla
30°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Parçalı Bulutlu
29°C
Çarşamba Açık
27°C

Cilde iyi gelmeyen besinler nelerdir?

İyi bir cilde sahip olmak için sağlıklı besinler tüketmek ve düzenli bir cilt bakımı rutini yapmak cildinizi hem içerden hem dışardan besler. Tüketilen besinler cildin yenilenmesinin ve kolojen üretiminin artmasını sağlarken bakım ise cildinizi sivilce ve siyah noktalardan arındırmanıza ve en önemlisi hijyenini sağlar, ancak bazı besinler ise tam tersi güzelliğimizi ve bedenimize ciddi zararlar verebilir.

Cilde iyi gelmeyen besinler nelerdir?
A+
A-
velux

Besinler cilt sağlığımızın olmazsa olmazlarıdır. Yediğimiz her şey adeta cildimize yansır. Dışarıdan yapılan bakımlar, takviyeler iyi beslenilmediği sürece yetersiz kalabilir. Sağlıklı ve düzenli bir beslenme cilt güzelliğin anahtarıdır. 

CİLDE İYİ GELMEYEN BESİNLER NELER?

Şeker: Aşırı şeker tüketimi, ciltte sivilce ve akneye neden olabilir. Ayrıca şekerin kollajen ve elastin liflerini bozarak cilt yaşlanmasını hızlandırabileceği düşünülür.

Yağlı ve işlenmiş yiyecekler: Fast food, kızarmış yiyecekler, cips gibi yağlı ve işlenmiş gıdaların aşırı tüketimi, ciltte yağlanma, sivilce ve iltihaplanmaya neden olabilir.

Trans yağlar: Trans yağlar, cildin doğal yağ dengesini bozabilir ve cilt sağlığını olumsuz etkileyebilir. Bu yağlar genellikle margarin gibi işlenmiş gıdalarda bulunur.

Süt ve süt ürünleri: Bazı insanlar süt ve süt ürünlerinin (örneğin, peynir ve yoğurt) aşırı tüketiminin cilt problemlerini artırabileceğini bildirir. Bu, laktoz intoleransı veya süt proteinlerine karşı hassasiyeti olan kişilerde daha belirgin olabilir.

Gluten: Gluten intoleransı veya hassasiyeti olan bazı insanlar, gluten içeren buğday, arpa ve çavdar gibi tahılların cilt problemlerini tetikleyebileceğini belirtir.

Alkol: Aşırı alkol tüketimi ciltte kuruluk, kızarıklık ve iltihaplanmaya neden olabilir. Ayrıca alkol, ciltteki kolajen ve elastin liflerini zayıflatarak erken yaşlanmaya yol açabilir.

velux
ETİKETLER: , ,