DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Açık
26°C
Muğla
26°C
Açık
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
24°C

Çocuk odası dekorasyon fikirleri

Çocuk odası dekorasyon fikirleri
A+
A-
polat-galle

Çocuk odası, evlerimizin dekore etmesi en keyifli odalarından biridir. Çocuğumuz olacağını öğrendiğimiz günden itibaren evin hangi odasını ona ayırsak, nasıl dekore etsek diye uzun bir düşünme dönemine gireriz. İsteriz ki çocuğumuz için en güzel olan odayı hazırlayalım ve her şey dört dörtlük olsun. Bu konuda bazen kendi zevkimize güveniriz, bazen de dergilerden, web sitelerinden ya da dekorasyon firmalarından yardım alırız. Çünkü çocuklar odalarında ne kadar mutlu ve huzurlu olursa bizler de o kadar mutlu oluruz.

Eğer siz de çocuğunuzun odası için farklı fikir arayışındaysanız, hazırladığımız çocuk odası dekorasyon fikirleri listesine mutlaka göz atmalısınız!

Çocuk odası dekorasyon fikirleri

 

Çocuğunuzun hayal dünyasını yansıtın…

• Çocuk odası dekorasyonunda en önemli nokta; dekorasyonunuzun konseptini doğru belirlemektir. Bu sayede rastgele eşyalar alıp birbirine uydurmak yerine, kafanızdaki konsepte uygun, temasını belirlediğiniz ürünlerin arayışında olursunuz. Bu da hem fikir karmaşasını önler hem de daha kısa sürede alışverişinizi tamamlarsınız.

• Çocuk odası dekorasyon fikirleri önerilerinde aydınlatma önemli bir yer tutar. Çocuk odalarına ayrı bir hava katan duvardan ve tavandan yapılan led aydınlatmalar, odaya adeta bir masal havası katıyor. Bu konuda bir iç mimardan destek alabilir, çocuğunuzda bu keyifli ortamda güzel vakitler geçirebilirsiniz.

• Çıkartmalar dekorasyonun her zaman kullanışlı ve modası geçmez yardımcıları olmuşlardır. Çocuğunuzun sevdiği hayvanların stickerları ile çocuğunuzun odasını adeta bir ormana çevirebilirsiniz! Üstelik bu stickerların fiyatları da oldukça uygun. Alışveriş sitelerinden kolayca temin edebilirsiniz.

• Özellikle çalışan aileler çocuklarıyla aktivitelere katılmak için vakit bulamamaktan şikayet ederler. Onları parka ya da oyun odalarına götürecek vaktiniz sınırlıysa, siz de çocuğunuzun odasını adeta bir parka çevirerek onunla evinizde keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

 

• Çocuğunuz okul çağında ise, onların zeka gelişimlerini olumlu etkileyecek olan sarı ve mor tonları duvar renginde tercih edebilirsiniz. Bunun dışında kırmızı, sarı, turuncu ve yeşil gibi renkler çocuğunuzun enerjisini yansıtan renkler olduğu için bu renkleri de duvarlarınızda tercih edebilirsiniz. Ayrıca boyanızın PTFE içermesi, duvarınızın silinebilir olmasını sağlar ve boyanız leke tutmaz.

 

• Çocuk odalarında tül seçimi de önemli konulardan biridir. Store ya da klasik tüller aydınlık, ferah bir ortam yaratır. Bu noktada önemli olan şey renk seçimidir. Eğer dekorasyonda abartıya kaçtıysanız, tülü olabildiğince sade tutmanızda fayda var. Renk olarak da dekorasyondaki renklerin içinden seçtiğiniz bir rengin daha açık veya daha koyu bir tonunu tercih edebilirsiniz.

Aktur tatil sitesi