DOLAR
32,2001
EURO
35,0155
ALTIN
2.521,40
BIST
10.731,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
32°C
Muğla
32°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
27°C

Çocuklar neden kabız olur? Çocuklarda kabızlığa ne iyi gelir?

Çocuklarda kabızlık tüm annelerin çocuklarında gördüğü rahatsızlıkların başında geliyor. Peki, anneler çocuklarının kabız olmasını nasıl engeller? Çocuklar neden kabız olur? Çocuklarda kabızlığa ne iyi gelir?

Çocuklar neden kabız olur? Çocuklarda kabızlığa ne iyi gelir?
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Uzm.Dr. Farhad Sardarov, ailelerin çocuklarında sıkça karşı karşıya kaldığı kabızlık sorununda, beslenme alışkanlığına dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

Uzm.Dr. Farhad Sardarov çocuklarda kabızlığın oluşmasının sebeplerinden söz ederek, kabızlığın çocukluk çağında sık karşılaşılan bir problem olduğunu, neredeyse her 3 çocuktan birinde görüldüğüne dikkat çekti.

Kabızlık oluşmasının en çok sebeplerinden birinin beslenme şekli ve beslenme düzeninin alışkanlıklarının yanlış olmasından dolayı olduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm.Dr. Farhad Sardarov, “Çocuklarda kabızlığın beslenme alışkanlığının dışında hipotiroidi yani tiroid bezlerinin yavaş çalışmasıdır ve kan tahlili ile belli olmaktadır. Bazı çocuklarda bağırsakların daha yavaş çalışması ile oluşan tembel bağırsak durumu da kabızlığa sebep olmaktadır. Ambalajlı paketli ürünler, hazır gıdalar, sert posalı yiyecekler, hamur işinin çok fazla tüketilmesi sindirimi bozacağı gibi uzun vadede bu tür beslenme kabızlığa neden olmaktadır.” dedi.

Uzm.Dr. Farhad Sardarov ayrıca “Kabızlık durumunu engellemek için öncelikle abur cubur beslenmeden çocukları uzak tutmak ve posalı yiyecekler özellikle meyve, sebze, günlük olarak da su , yoğurt tüketimini arttırmak gerekmektedir” diyerek sözlerine son verdi.

velux
ETİKETLER: ,