DOLAR
32,5412
EURO
34,8528
ALTIN
2.426,14
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
26°C

“Coronadan değil, kanalizasyon suları nedeniyle salgın hastalıktan öleceğiz”

Muğla’nın Bodrum ilçesinde tam altı aydır sokaklarına akan fosseptik sularına çözüm bulamayan mahalle halkı sokağa dökülüp eylem yaptı. İnşaat şirketi yöneticisi İlhami Karadağ “Tam altı ay oldu, Bodrum , Muğla ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı dahil müracaat etmediğimiz yer kalmadı. Yaz geldi sıcaklar arttı salgın hastalık kapıda, çoronadan değil sokak ve bahçelere akan fosseptikten öleceğiz” dedi.

“Coronadan değil, kanalizasyon suları nedeniyle salgın hastalıktan öleceğiz”
A+
A-
velux

ANTERHABER/YAŞAR ANTER

“Coronadan değil, kanalizasyon suları nedeniyle salgın hastalıktan öleceğiz”

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yokuşbaşı Mahallesi 2215 nolu Sokak’da yaşayan yaklaşık 40 kişi kanalizasyon ve fosseptik sularının altı aydır sokak ve bahçelere aktığını iddia ederek tüm mercilere müracaat etmelerine rağmen soruna çözüm bulunamadığını belirterek eylem yaptı.

 CORONADAN DEĞİL SALGIN HASTALIKTAN ÖLECEĞİZ

Sokakta toplanan vatandaşlar kanalizasyon ve fosseptiklerden gelen atık suların bahçelerinin içinde ve sokaktan geçerek yaklaşık 600 metre ilerideki Emin Anter Bulvarı’na kadar ulaştığını belirterek tepki gösterdi. İnşaat şirketi yöneticisi  63 yaşındaki İlhami Karadağ “Tam altı ay oldu, Bodrum , Muğla ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı dahil müracaat etmediğimiz yer kalmadı. Yaz geldi sıcaklar arttı salgın hastalık kapıda, çoronadan değil sokak ve bahçelere akan fosseptikten öleceğiz.  Bizi pislik içerisinde yaşamaya mahkum ettiler, kronik ve salgın hastalıklar başlamadan önlem alınmalı” dedi.

 

"Coronadan değil, kanalizasyon suları nedeniyle salgın hastalıktan öleceğiz"

DERDİMİZİ BÜTÜN TÜRKİYE DUYDU MUSKİ DUYMADI

Evli ve bir çocuk annesi 35 yaşındaki Aynur Savaş “CİMER’e BİMER’e yazdık, mahalle halkı olarak dilekçe topladık. Bir kişi gelip inceleme yaptı gitti.  MUSKİ ‘ ye (Muğla Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü) defalarca dilekçe verdik, defalarca telefonla aradık, mağduruz sokağa çıkamıyoruz, dedik. Tek bir kimse gelmedi.  Mahallede sokağa çıkamıyor kapı pencereleri açamıyoruz. Çocuklarımız sokakta parkta oynayamıyor. Bu sıcakta bizi salgın hastalık ve kapı pencere kapatarak yaşamaya mahkum ettiler. Bu çağda nasıl bir davranış nasıl bir ilgisizlik anlamadık. Kanalizasyon ve fosseptik sularının tamiri elimizden gelse mahalle olarak biz üstleneceğiz ama şebekeyi ve pis suların kaynağını bilmiyoruz” dedi.

Yaklaşık bir saat fosseptik ve kanalizasyon sularının olduğu yerde eylem yapanlar sonra evlerine dağıldı.

Aktur tatil sitesi