DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
18°C
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
21°C

Denizde kalp krizi geçiren kadını acil doktoru Ergün Saçar kurtardı

Torba mahallesinde yaşayan ve halk plajında yüzerken denizde kalp krizi geçirerek boğulma tehlikesi geçiren ve kalbi duran yaşlı kadını tesadüfen aynı yerde olan Acil Servis Doktoru denizden çıkarıp masaj yaparak kurtardı.

Denizde kalp krizi geçiren kadını acil doktoru Ergün Saçar kurtardı
A+
A-
Aktur tatil sitesi

ANTERHABER –  Bodrum ilçesine bağlı Torba Mahallesi’nde yaşayan iki çocuk annesi 86 yaşındaki Fatma Seher Kramer (Alman vatandaşı) denize girmek için aynı mahalledeki Bodrum Belediyesi Halk Plajı’na gitti.

DENİZİN ORTASINDA KALP KRİZİ GEÇİRDİ, DURAN KALBİ ÇALIŞTIRILDI

Bir süre sonra denize giren Kramer batıp çıkmaya ve bağırmaya başladı. Aynı anda halk plajındaki kafeteryada oturan ve Bodrum Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde görevli olan Dr. Ergün Saçar  birkaç vatandaş ile denize atlayarak Kramer’i denizden çıkardı. Kalbi duran ve su yutan Kramer’e kalp masajı yapan , Saçar yaşlı kadını ölümden döndürdü. Vatandaşların çağırdığı ambulans ile Bodrum’daki özel bir hastaneye kaldırılarak yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Kramer’in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu tedavisinin devam ettiği belirtildi.

DOKTOR UYARDI “YAŞLI KİŞİLER ÖĞLEN SICAĞINDA DENİZE GİRMESİN”

Dr. Saçar yaşananları Sözcü’ye anlattı.  Saçar “Kafede otururken birden denizde birinin batıp çıkmaya başladığını ve yardım istediğini gördüm. Suya atlayıp birkaç vatandaş ile kıyıya getirdiğimizde bilinci açık değildi, sanıyorum kalp krizi geçirdi ve boğulma tehlikesi geçirdi, gerekli müdahaleyi yaptım. Biz müdahaleyi yaparken çağrılan ambulans geldi ve hastaneye götürdü. Yaşlı insanların bu tür öğle sıcağında denize girmeleri çok sakıncalı ve doğru değil” dedi.

Aktur tatil sitesi