DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
18°C
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Çok Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
21°C

COVID-19 tatilinde Rusların tercihi Türkiye oldu

COVID-19 tatilinde Rusların tercihi Türkiye oldu
11.11.2021
251
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Türkiye, Rusya’da ilan edilen “çalışmama haftasında” Rusların en popüler tatil destinasyonu oldu.

Rusya’da koronavirüs salgını ile mücadele amacıyla kasımda ilan edilen “çalışmama haftasında” Türkiye’nin, Ruslar için en popüler tatil destinasyonu haline geldiği, bu ülkeyi Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Dominik Cumhuriyeti’nin izlediği bildirildi.

Turizm sektörü temsilcilerinin, Sputnik’e verdiği demeçlerde Türkiye’nin Kasım’da ilan edilen “çalışmama haftasında” Ruslar için en popüler tatil destinasyonu haline geldiğini, bu ülkeyi Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Dominik Cumhuriyeti’nin izlediğini belirtti.

ŞİMDİLİK TÜRKİYE LİDER KONUMUNDA AMA…

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkan Yardımcısı Dmitriy Gorin’in verdiği ön bilgilere göre Türkiye, rezervasyon hacmi açısından birinci, Mısır ise ikinci oldu.

Gorin, “Mısır, Kasım tatilinde birinci olamadı, zira bu yöne henüz charter uçuşlar düzenlenmiyordu. Bu ülke 9 Kasım’dan sonra, yeni yıl sezonu tamamlanınca birinci olabilir. Şimdilik Türkiye lider konumunda, onu BAE ve Dominik Cumhuriyeti izliyor” diye konuştu.

Koronavirüs kısıtlamalarına rağmen Rusya’daki tatil beldelerinde de büyük hareketlilik yaşandığına dikkat çeken Gorin, en çok tercih edilen yerlerin Krasnodar bölgesi ve Kırım olduğunu ifade etti. Rus yetkili, “Okul tatili ve izin günleri, uluslararası ve yurtiçi seyahat talebini önemli ölçüde artırdı” vurgusunu yaptı.

REZERVASYONLARIN YARISI TÜRKİYE İÇİN

Tez Tour yetkilileri ise, “Rusya’da geride kalan uzun tatil günlerinin sonuçlarına bakılırsa Tez Tour’un rezervasyonlarının yüzde 50’si Türkiye’den geldi. Uzun tatil uygulanması sayesinde, başlangıçta planladığımızdan 2.5 kat fazla Rusya vatandaşını tatile gönderebildik” açıklamasında bulundu.

Mısır’ın yüzde 24’lük rezervasyon hacmiyle ikinci sırada olduğunu, bu ülkeyi yaklaşık yüzde 10 ile BAE izlediğini, yüzde 10’dan az rezervasyonun yapıldığı Güney Kıbrıs’ın dördüncü, Maldivlerin de beşinci sırada olduğunu bildiren şirket, “Genel olarak, tatil döneminde Sri Lanka, Seyşeller, Macaristan, Ermenistan, Küba, Dominik Cumhuriyeti gibi çeşitli ülkeler tercih edildi” ifadelerini kullandı.

Intourist ve ulusal turizm acenteleri ağı OnlineTur.ru üzerinden ise Rusların en çok Mısır’a seyahat ettiği anlaşıldı. OnlineTur.ru yetkilisi İgor Blinov, “Mısır payı yaklaşık yüzde 65. Diğer ülkelerin payı çok daha az. Mısır’ı Maldivler, BAE, Küba, Dominik Cumhuriyeti ve yüzde 25 payla Türkiye izliyor” açıklamasında bulundu.

polat-galle