DOLAR
32,6082
EURO
34,7866
ALTIN
2.492,14
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
19°C
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Çözümü Kim Bulacak?

Çözümü Kim Bulacak?
Aktur tatil sitesi

36 Yıl önce domuzdan çift kalp kapağı nakli yapılan Ayşe Dinç, olması gereken rutin doktor kontrolüne gidemiyor.

Ali Peltek / Arena Bodrum Haber

Okuma yazması olmayan eşini doktor kontrolüne götürmek isteyen 66 Yaşındaki Tekin Dinç Bodrum Kaymakamlığını arayarak izin kağıdı istedi. Dinç, işlemlerinin dijital ortamda yapıldığını öğrendikten ve izni oluştuktan sonra Ayşe Dinç ile birlikte gittiği Turgutreis durağında yaşından dolayı toplu taşıma aracına alınmadı. 4 Gündür hastaneye gitmeye çalışan Ayşe -Tekin Dinç çifti Arena Bodrum Haber‘i arayarak yardım istedi.

65 Yaş üzeri olduğu için eşiyle birlikte toplu taşıma aracına alınmayan Tekin Dinç, Turgutreis Jandarma Karakoluna gidip yardım istediğini de ifade ederek şunları söyledi;

“Jandarma Karakolunda TC numaralarımızı girerek talebimizi kontrol ettiler. Bize evet izinlisiniz sorun yok diyerek, toplu taşıma aracıyla seyahat edebileceğimiz ifade ettiler. Ne var ki biz yine yazılı bir izin kağıdımız olmadığı için bir kez daha gittiğimiz durakta yaşımızdan dolayı minibüse binemedik. Son çare olarak yine Bodrum Kaymakamlığını aradık. Oradaki görevli arkadaşa durumu anlattık. Bize yazılı izin konusunda bir çare üretemediler. Ambulans istedik, eşimin yürüyebilecek durumda olduğu ifade ederek ambulans veremeyeceklerini söylediler. Bizde bunun üzerine sizi aradık. Son çaremiz yarın komşumuzun arabasıyla hastaneye gitmek olacak. Ama nasıl döneceğimizi bilmiyoruz. Çünkü bizi dönüşte yine minibüse almayacaklar. ” 

Vefa Destek Grubunun yardımını bekliyorlar…

Bu konuda yaptığımız görüşmelerde gördük ki, konunun esasında 1. muhatabı Bodrum Vefa Destek Grubu. 65 Yaş üzeri mağduriyeti olan vatandaşlarımıza İçişleri Bakanlığının bünyesinde çalışan Vefa Destek Grubu’nun müdahale ederek hasta olan vatandaşı evinden alıp ihtiyacını karşılayarak tekrar evine ulaştırması gerekiyor. Kısacası vatandaş Bodrum Vefa Destek Grubunun, yardımını bekliyor.

polat-galle