DOLAR
32,5678
EURO
34,9466
ALTIN
2.425,29
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C

Datça’da ağaç ve çiçeklerin sökülmesi tepki çekti

Datça’da ağaç ve çiçeklerin sökülmesi tepki çekti
08.12.2021
403
A+
A-
Aktur tatil sitesi

MUĞLA (AA) – Datça ilçesinde ağaç ve çiçeklerin sökülmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

İlçede belediye ekiplerince yol genişletme çalışmaları nedeniyle bahçe dışına dikilen ağaç ve çiçeklerin sökülmesi için çalışma başlatıldı.

Yol kenarında bulunan ağaçlar, sökülmeye başlandı.

Mahalle sakinlerinden Türkan Kahraman, çalışmalara tepki göstererek, “Çiçek açmış, meyve vermiş ağaçları söküyorlar. Önce yolu yapın, sonra ağaçları sökün. Ne istiyorsunuz, çiçek açmış meyve vermeye başlamış ağaçtan. Yıllardır bu ağaçlara gözümüz gibi baktık.” ifadesini kullandı.

Konuya ilişkin belediyeden yapılan açıklamada, bahçe dışı kamu alanı olan yol kenarına dikilen ağaçların ilerleyen zamanlarda yolu kapatacağı ve sorun olacağı, özellikle ambulans, itfaiye ile engelli yürüyüş yolları açısından sıkıntı yaratacağı için bu çalışmaların başlatıldığı bildirildi.

Büyük ağaçlar ve yetişkin meyve veren ağaçların sökülmeyip, budama işlemi yapılacağı kaydedildi.