DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
30°C
Muğla
30°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
32°C
Salı Parçalı Bulutlu
29°C
Çarşamba Açık
27°C

“Denizlerin mücadelesi bugünde ilham kaynağı olmaya devam ediyor”

“Denizlerin mücadelesi bugünde ilham kaynağı olmaya devam ediyor”
A+
A-
polat-galle

Yüksel Okyay “Deniz Gezmiş’ten sonra darağacına çıkarılan Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın “Kahrolsun faşizm” haykırışı, bugün hâlâ grevlerde, meydanlarda, kampüslerde mücadeleye güç veriyor. Deniz’lerin emperyalizme karşı mücadelesi, bu açıdan da ilham kaynağı olmaya devam ediyor.” Dedi.Muğla’nın bodrum ilçesinde Tarihsel Sol Gençlik Hareketleri tarafından akşam saatlerinde Bodrum Belediye Meydanı’nda düzenlenen eylem ve basın açıklamasında 6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın anıldı. ÜÇ fidan ile birlikte Deniz Gezmiş’in Avukatı Halit Çelenk’te anıldı.

CHP, Türkiye İşçi Partisi, Sol Parti ve Emek Partisi ile siyasi parti ve STK’Lardan yaklaşık 200 kişinin  katıldığı eylem ve basın açıklamasında sık sık Devrim Şehitleri Ölümsüzdür, Faşizme Karşı Omuz Omuza sloganları atıldı.

Ortak basın açıklamasını Emek Partisi ilçe yöneticisi Yüksel Okyay okudu.

ONLARIN SÖZLERİ BUGÜNDE MEYDANLARDA GREVLERDE GÜÇ VERİYOR

Okyay açıklamasında “Deniz, Yusuf ve Hüseyin, yoğunlaşan baskı ve terör eşliğinde 12 Mart faşist cuntası tarafından 6 Mayıs 1972’de idam edildiler.

Onlar baskının, sömürünün olmadığı sınıfsız bir toplumun kurulması amacıyla, emperyalizme ve işbirlikçi egemen sınıfların köhne düzenine ve yöneticilerine karşı taviz vermeden mücadele ettiler. Bu mücadelenin tam zaferi, bugün de işçi sınıfının ve ezilen halkların, baskının ve sömürünün tüm biçimleriyle yok edildiği sınıfsız toplum davasının hedefi olmaya devam ediyor.Deniz Gezmiş’ten sonra darağacına çıkarılan Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın

“Kahrolsun faşizm” haykırışı, bugün hâlâ grevlerde, meydanlarda, kampüslerde mücadeleye güç veriyor” ifadelerini kullandı.

GELECEĞE İLİŞKİN GÜVENSİZLİK BÜYÜYOR

Okyay açıklamasının devamında ise “Türkiye’de bugün de 60’lı ve 70’li yıllarda olduğu gibi, emperyalist ve işbirlikçi tekellerin kârları artarken, halkın yaşam ve çalışma koşulları giderek kötüleşiyor. İşçiler, emekçiler, gençler arasında geleceğe ilişkin güvensizlik büyüyor. Farklı uluslar ve milliyetler, dinler ve mezhepler arasında hak eşitsizliği, ezen ve ezilen ilişkisi sürüyor. Ülkenin, sömürge madenciliği örneğinde de görüldüğü gibi emperyalist ve işbirlikçi tekellere sınırsızca peşkeş çekildiği bir süreçten geçiliyor. İliç’te işçilere mezar olan sömürge madenciliği ülkeyi bir ahtapotun kolları gibi sarmış durumda. Deniz’lerin emperyalizme karşı mücadelesi, bu açıdan da ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

** Tek adam yönetiminin yoğunlaştıracağı sömürü ve saldırı politikalarına, bunlara eşlik edecek olan sınır ötesi operasyonlara dur diyelim!

** İsrail’in Filistin halkına yönelik katliamları ve soykırım politikası karşısında sessiz kalmayalım!

** Başta Gazze olmak üzere Filistin halkıyla dayanışmayı büyütelim!

** Kürt sorununun demokratik barışçıl çözümünü savunalım!, Sözleri ile açıklamasını sona erdirdi.

Etkinlikte şiirler okundu Bülent Çatalkaya’nın bağlaması  eşliğinde Şarkışla, Denizlerin Dalgasıyım türküleri okundu. Bodrum ODTÜ  mezunları adına Barkın Kurt, Baro başkanı Onursal Özbek, CHP ilçe başkanı Tuna Işın konuşma yaptı.

Kaynak: Anter Haber

Bodrum Ev Emlak