DOLAR
32,5644
EURO
34,6957
ALTIN
2.487,66
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
13°C
Muğla
13°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

“Dijital göçebeler”in yeni adresinin Muğla olması için proje hazırlandı

“Dijital göçebeler”in yeni adresinin Muğla olması için proje hazırlandı
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

MUĞLA (AA) – Muğla’da hazırlanan “Dalyan Digital Nomads Destination” projesiyle kendini “dijital göçebe” olarak tanımlayan ve uzaktan çalışma sistemiyle mesleklerini yürüten kişilerin bölgeye çekilmesi hedefleniyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce yürütülen ve Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje, Valilik 75. Yıl Toplantı Salonu’nda tanıtıldı.

Vali Orhan Tavlı, tanıtım toplantısındaki konuşmasında, Muğla’nın sahip olduğu zenginliklerle alternatif turizmde yüksek bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

“Dalyan Digital Nomads Destination” projesinin güncel turizm tercihleri doğrultusunda kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle hayata geçirildiğini belirten Tavlı, projenin turizmin dört mevsime yayılması ve sürdürülebilir olması açısından önemli olduğunu vurguladı.

Proje Koordinatörü Ayşe Suna Sözgen ise “dijital göçebe”nin mesai saatleri, mekanlar ya da herhangi bir bölgeye bağlı kalmadan mesleklerini yaparken aynı zamanda dünyayı da gezen kişilerin tümü için geçerli bir kavram olduğunu dile getirdi.

İlk etapta Ortaca, Köyceğiz ve Dalaman ilçelerini “dijital göçebe”lerin cazibe merkezi haline getirileceğini anlatan Sözgen, “Bölgede konaklama yapan ziyaretçi sayısını, konaklama tesislerinin doluluk oranlarını ve konaklama süresini arttırmak amacıyla ‘dijital göçebe’lerin rotasını Güney Ege Bölgesi’ne çevirerek Dalyan’ı merkeze alacak şekilde tüm Muğla’yı uluslararası dijital turizm destinasyonlarından biri olarak markalaştırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Toplantıda ayrıca salgın öncesinde yapılan araştırmalara göre kendini “dijital göçebe” olarak tanımlayan ve uzaktan çalışma sistemiyle mesleklerini yürüten kişilerin sayısının ABD’de 7,3 milyon, İngiltere de 2,5 milyon olduğu bildirildi. Türkiye’de ise bu sayının 10 bin kişiyi bulduğu belirtildi.

Salgın sürecinde ise bu rakamların katlanacağı ve 2035’te dünyada 1 milyar kişiyi bulacağının öngörüldüğü ifade edildi.