DOLAR
32,3289
EURO
35,0655
ALTIN
2.299,69
BIST
9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Doğru gayrimenkul yatırımı nasıl yapılır?

Doğru gayrimenkul yatırımı nasıl yapılır?
A+
A-
polat-galle

Gayrimenkul yatırımı yapmak, birçok kişi için yaşamı boyunca vereceği kritik kararlardan biridir. Bu noktada kısa, orta ve uzun vadede kâr beklentisi gayrimenkul yatırımı enstrümanını belirlemekte önem taşıyor.

Satın alınacak gayrimenkul ile ilgili öncelikle türüne karar vermek gerekir. Tercihler listesinde apartman dairesi, yazlık ev, iş yeri, arsa, arazi, tarla, dükkân, rezidans daire, villa gibi seçenekler yer alır.

Doğru gayrimenkul yatırımı nasıl yapılır?

Uzmanlar, gayrimenkul türü seçilirken yatırımın kendini geri ödeme süresinin detaylı olarak analiz edilmesi gerektiğini tavsiye ediyor. Örneğin; arsa yatırımı yapmaya karar veren bir kişinin kısa dönemli kazanç beklentisi olması durumunda; gelişime açık, bulunduğu konum itibariyle birtakım projelerin güzergâhlarında yer alabilecek bölgelerde, aynı zamanda imar iznine sahip arsalar üzerine yoğunlaşması gerekiyor. Bir başka örnek vermek gerekirse; kiraya vermek üzere alınacak bir iş yerinin kira bedelinin daha yüksek olması nedeniyle geri ödeme süresinin (amortisman), kiraya verilecek bir apartman dairesinin geri ödeme süresine göre çok daha kısa olduğu biliniyor.

Doğru gayrimenkul yatırımı nasıl yapılır?

Satın aldığınızda kâr edecek misiniz?

Gayrimenkul uzmanlarının yatırımcılara yönelik olarak sıklıkla vurgu yaptıkları gerekliliklerden biri “satın aldığınızda kâr etmeniz”dir. Söz konusu gerekliliğin ardında, bir gayrimenkul için yapacağınız ödeme miktarını kontrol edebildiğiniz halde, piyasanın o gayrimenkulün değerini zaman içerisinde nasıl konumlandıracağını kontrol edemeyeceğiniz gerçeği yatıyor.

Bu nedenle, doğru gayrimenkul yatırımı yapmanın en önemli koşulu, kısa sürede prim yapması beklenen, gelişmeye açık, ulaşım ve altyapı yatırımlarının yapılacağı açıklanan bölgelerden gayrimenkul satın almaktır.

Doğru gayrimenkul yatırımı nasıl yapılır?

Emlak değeri artış gösteren bir trende sahip bölgelerden satın alınacak bir gayrimenkulün, hem kiraya verilmesi durumunda pozitif bir nakit akışı oluşturması hem de kısa süre içerisinde sermaye büyümesi sağlayacağı düşünülüyor. Tüm bu koşullara sahip bir gayrimenkul yatırımı yapmak da ancak doğru yatırım stratejisiyle gerçeğe dönüşebiliyor.

Doğru gayrimenkul yatırımı nasıl yapılır?

İyi bir gayrimenkul yatırımı fırsatı bulmak

Söz konusu gayrimenkul olduğunda yatırım rehberliği gerekliliği doğabiliyor. Gayrimenkul yatırımı yapacağı bölgeye ilçe olarak karar veren yatırımcılar, bazen de bölgenin hangi mahallesinde edinilecek bir taşınmazın daha yüksek ve daha hızlı kazanç getireceği konusunda kararsızlık yaşayabiliyor.

Bu noktada ise en doğrusu Zingat.com Bölge Raporu sayfasında olduğu gibi bölgelerin konut fiyat değişimlerini yıllar bazında gösteren, aynı zamanda bölgenin nüfusu, sosyo-ekonomik durumu gibi bilgileri bir arada sunan kaynaklara başvurmak olabiliyor.

Doğru gayrimenkul yatırımı nasıl yapılır?

Gayrimenkul yatırımı yapılacak doğru bölgenin seçiminde; yakın çevresinde hastane, okul, alışveriş merkezi gibi yerlerin bulunması veya yakın zaman için planlanıyor olması, nüfus artış oranı, arz-talep dengesi ile ilgili ipucu yakalamak amacıyla söz konusu lokasyondaki emlak ilanları sayısı, ulaşım ve altyapı yatırım planları etkili rol oynuyor.

velux