DOLAR
32,3796
EURO
34,6772
ALTIN
2.395,32
BIST
10.095,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Dünyanın en eski gazetesi artık çıkmayacak

1703 yılından beri yayın hayatına devam eden dünyanın en eski gazetesi Wiener Zeitung, bugün itibariyle yayın hayatını sonlandırdı.

Dünyanın en eski gazetesi artık çıkmayacak
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Dünyanın en eski gazetesi olan Viyana merkezli Wiener Zeitung, son zamanlarda gelirlerinde düşüş yaşamanın ardından 320 yıllık yayıncılık hayatına bugün itibariyle sen verdi.

Associated Press’in haberine göre ilk olarak 8 Ağustos 1703’te yayınlanan Wiener Zeitung’un önümüzdeki günlerde aylık olarak çevrimiçi bir şekilde yayınlanması planlanıyor.

Gazete ayrıca 35’i yazı işleri kadrosundan olmak üzere 63 kişiyi işten çıkardı. Gazetenin son sayısında Arnold Schwarzenegger ve eski Avusturya şansölyeleri Franz Vranitzky ve Wolfgang Schüssel ile yapılan röportajlar yer aldı.

Öte yandan yine gazetenin son sayfasında “320 yıl, 12 cumhurbaşkanı, 10 imparator, 2 cumhuriyet ve 1 gazete” yazdı. Der Spiegel’e göre, dünyanın en eski günlük gazetesi artık Almanya’nın Hildesheim kentinde yayınlanan Hildesheimer Allgemeine Zeitung’a ait. Söz konusu gazete ilk kez 24 Haziran 1705’te yayınlanmıştı.

patronlardunyasi.com

ETİKETLER: