DOLAR
32,3709
EURO
35,0353
ALTIN
2.325,61
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

E-ticaret Sitesi Kurmak Hakkında Sıkça Sorulan 5 Soruyu Yanıtladık

E-ticaret Sitesi Kurmak Hakkında Sıkça Sorulan 5 Soruyu Yanıtladık
A+
A-
polat-galle

E-ticaret sektörü günümüzde milyonlarca kişinin ilgisini çeken bir sektör haline gelmiştir. Çünkü e-ticaret özellikle son dönemlerde en hızlı büyüyen sektörler arasında ilk sırada yer almaktadır. Bu nedenle yeni bir iş kurmak ya da var olan işlerini geliştirmek isteyen kişiler e-ticaret sektörü hakkında araştırmalar yapmaktadır.

E-ticaret sektöründe en çok araştırma yapılan konuların başında ise e-ticaret sitesi kurmak yer almaktadır. Çünkü işletmeler e-ticaret sitesi kurma süreçleri ile ilgili akıllarındaki sorulara yanıt bulmayı ve doğru bir şekilde e-ticaret sektörüne adım atmayı tercih etmektedir.

Yeni bir iş kurmak ya da var olan işlerini e-ticaret ile büyütmek isteyen kişiler için hazırladığımız E-ticaret Sitesi Kurmak Hakkında Sıkça Sorulan 5 Soruyu Yanıtladık adlı bu yazımızda e-ticaret sitesi kurmak isteyenlerin en merak ettiği sorulara yanıt vereceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve aklınızdaki soru işaretlerine yanıt bularak kendi e-ticaret sitenizi kurabilirsiniz.

E-ticaret Sitesi Kurmak İçin Neler Gereklidir?

E-ticaret sitesi kurmak isteyen kişilerin en çok yanıt aradığı soruların başında e-ticaret sitesi kurmak için neler gerekli sorusu yer almaktadır. E-ticaret sitesi kurmak için;

  • İlk olarak bir iş planı hazırlamanız gerekmektedir. İş planınızda neyi nasıl yapacağınızı belirmeliniz önemlidir. İş planı hazırlarken kaba taslak bir e-ticaret iş planı hazırlamak yerine e-ticaret sektörü, alt yapı, kargo, sanal pos, reklam çalışmaları, rakip analizi gibi her konuda detaylı bir iş planı hazırlamanız gerektir.
  • E-ticaret sitesi kurmak isteyen kişilerin iş planını hazırladıktan sonra satacakları ürünleri ve tedarikçi seçimini yapması gerekir.
  • E-ticaretin ilk adımları tamamlandıktan sonra şirket kurmanız. Çünkü internetten sattığınız her ürün için fatura kesme ve vergi ödeme zorunluluğu bulunmaktadır.
  • E-ticaret sitesi kurmak isteyenlerin e-ticaret alt yapılarına ihtiyacı bulunmaktadır. E-ticaret alt yapıları seçilirken faaliyet göstereceğiniz sektöre ve işiniz büyüklüğüne açık kaynak kodlu ya da hazır e-ticaret alt yapılarını tercih edebilirsiniz.
  • E-ticaret alt yapınızı satın aldıktan sonra e-ticaret sitenizi tasarlamanız, ürün, kategori ve marka sayfalarını yaratmanız ve satacağınız ürünleri sitenize yüklemeniz gerekir. Ardından sanal pos anlaşması yapmanız gerekmektedir.
  • E-ticaret sitenizi tamamen tasarladıktan sonra reklam ve tanıtım çalışmaları yapmanız gerekmektedir.

Sizler de bu adımları takip ederek e-ticaret sitesi kurma süreçlerini tamamlayabilir ve internetten satış yapmaya başlayabilirsiniz.

E-ticaret Sitesi Kurma Maliyeti Nedir?

E-ticaret ile internetten ürün satmak isteyen kişiler genellikle e-ticaret siteleri ve e-ticaret pazaryerleri üzerinden satışlarını gerçekleştirmektedir. Fakat günümüzde birçok işletme e-ticaret sitelerinden daha karlı satışlar yaptığı için e-ticaret sitesi kurarak satış yapmayı tercih etmektedir.

E-ticaret sitesi kurmak isteyen kişilerin yanıt aradığı sorulardan birisi de e-ticaret sitesi kurma maliyeti nedir sorusudur. E-ticaret sitesi kurma maliyeti;

  • Şirket Kurulum Maliyeti
  • Ürün Maliyeti
  • E-ticaret Alt Yapısı
  • E-ticaret Paketi Özellikleri
  • E-ticaret Pazaryeri Entegrasyonu
  • E-ticaret Kargo Entegrasyonu
  • Reklam ve Tanıtım Harcamaları

Gibi özelliklere göre farklılık göstermektedir. Fakat kabaca bir tabir ile e-ticaret sitesi kurma maliyetlerinin 2000- 100.000 TL arasında farklılık gösterdiğini söylemek mümkündür. Sizler de e-ticaret sitesi kurma maliyetinizi hesaplamak istiyorsanız ilk olarak şirket kuruluş bedelini, ürün maliyetini ve e-ticaret alt yapılarını araştırmalı ve buna göre bir hesaplama yapmaya özen göstermelisiniz.

Ne Üzerine E-ticaret Yapabilirim?

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satacak işletmeler için tercih edecekleri e-ticaret sektörü oldukça önemlidir. Çünkü e-ticaret sektörlerine göre şirketlerin kar ve dönüşüm oranları farklılık göstermektedir. Bu nedenle ne üzerine e-ticaret yapabilirim sorusuna yanıt arıyorsanız;

  • İlk olarak e-ticaret istatistiklerini inceleyin
  • Sektörlere göre e-ticaret istatistiklerini analiz edin
  • Sektörleri analiz ederken rakiplerinizi belirleyin
  • Pazaryeri platformlarında en çok satılan ürünlere göz atın

Bu tür çalışmalar yaparak sizler de e-ticarette satış yapacağınız sektöre karar verebilirsiniz. Daha doğru çalışmalar yapmak istiyorsanız;

  • Giyim Tekstil
  • Ayakkabı ve Çanta
  • Anne ve Bebek
  • Kozmetik ve Kişisel Bakım
  • Elektronik

Sektörlerinde satış yapmayı düşünebilir ve e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz.

E-ticaret Sitesi Nasıl Kurulur?

E-ticaret sitesi kurmak isteyen kişilerin en çok yanıt aradığı sorulardan birisi de E-ticaret sitesi nasıl kurulur sorusudur. E-ticaret sitesi kurmak için;

  • Hazır e-ticaret alt yapıları
  • Açık kaynak kodlu yazılımlar
  • E-ticaret sitesi yazdırma

Gibi yöntemler edilmektedir. Fakat e-ticaret sitesi kurma maliyetlerini azaltmak ve anında satış yapmak isteyen işletmeler hazır e-ticaret alt yapılarını tercih etmektedir.

E-ticaret Paketleri Yıllık Mı?

E-ticaret sitesi kurmak için hazır e-ticaret alt yapısı almak isteyenlerin yanıt aradığı sorulardan biri de e-ticaret paketleri yıllık mı sorusudur.

E-ticaret paketleri genellikle yıllık fiyatlar üzerinden satışa sunulmaktadır. Çünkü e-ticaret paketleri genellikle yazılım firmaları tarafından geliştirilmekte ve yıllık lisans bedeli ile satışa sunulmaktadır. İşletmeler sermayelerine göre kendileri e-ticaret paketlerini seçebilmektedir. Kısacası her bütçeye uygun olan e-ticaret paketlerini bulmanız ve e-ticaret sitenizi kurmanız mümkündür.

E-ticaret paketlerinin lisansını yenilemek isteyen kişi ve işletmeler indirimli fiyatlar üzerinden yenileme yapabilmektedir. Böylece hem e-ticaret sitesi maliyetlerini azaltmaktadır.

Ticimax ile E-ticaret Sitesi Kurun

E-ticaret sitesi kurmak istiyorsanız Ticimax hazır e-ticaret alt yapıları ile kolay bir şekilde online satış sitenizi kurabilirsiniz. Alt yapılar içerisinde yer alan özellikler sayesinde sitenizi hızlı bir şekilde tasarlayabilir ve anında internetten satış yapmaya başlayabilirsiniz.

Ticimax demo talep formunu doldurarak e-ticaret alt yapılarını 15 gün boyunca deneyebilir ve deneme süresinin ardından e-ihracatta Ticimax ile doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Instagram, Youtube, Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformlarından takip edebilir ve e-ticaret ile ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

velux