DOLAR
32,5320
EURO
34,8934
ALTIN
2.422,04
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
21°C
Muğla
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
25°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
27°C

Ejder meyvesinin faydaları nelerdir?

Ejder meyvesi olarak bilinen pitaya, rengiyle ve şekliyle son yıllarda oldukça popülerleşen tropikal bir meyve. Ejder meyvesinin faydaları nelerdir? Ejder meyvesi nerelerde yetişiyor?

Ejder meyvesinin faydaları nelerdir?
29.09.2020
578
A+
A-

Ejder meyvesi adıyla popülerleşen pitaya, bilimsel adı Hylocereus cinsi çeşitli kaktüs türlerinin meyvesidir. Ejder meyvesi aynı zamanda bazı çeşitli toplumlarca çilek armudu gibi adlarla da anılmaktadır.

Meksika ve Orta Amerika kökenli olan tropikal meyvenin tadı kivi ve armutun karışımına benzetiliyor.

Antioksidan açısından oldukça yüksek olan ejder meyvesinin birçok faydası olduğuna inanılıyor.

EJDER MEYVESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Hayvanlar üzerinde yapılan bazı çalışmalar ejder meyvesinin yüksek lif ve antioksidan içeriğinden dolayı sağlık için oldukça yararlı olduğunu gösteriyor.

Hem kırmızı hem de beyaz ejder meyvesi çeşitlerinin denendiği obez farelerde insülin direncini ve karaciğer yağlanmasını azalttığı gösterilmiştir.

Kalorisi oldukça düşük olan ejder meyvesi B1, B2, B3 vitamilerini ve demir kalsiyum ve fosfor gibi mineralleri de içeriyor.

 

EJDER MEYVESİ NASIL TÜKETİLİR?

Tüketimi için pitaya kesilir ve etli yüzey açığa çıkarılır. Meyve dokusu siyah ve çıtır tohumlarının varlığı nedeniyle kiviye benzetilir. Etli kısım çiğ olarak yenebilir ve hafif bir tatlılık verir.

Tohumları etli kısımla birlikte yenir, çıtır, fındık gibi bir tad verir. Pitaya meyve suyu ya da şarap yapımında ya da diğer içecekleri tadlandırma da kullanılabilir. Çiçekleri yenilebilir veya çayı yapılabilir. Meyvenin kabuğu kesinlikle yenmez.

Aktur tatil sitesi