DOLAR
32,4968
EURO
34,8110
ALTIN
2.489,39
BIST
9.543,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
19°C
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Emlak danışmanları için 2022 yılı iş planı taktikleri

Emlak danışmanları için 2022 yılı iş planı taktikleri
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Emlak profesyonelleri 2022 yılına yeni hedeflerle başlıyor. Peki 2022 emlak planı nasıl hazırlanmalı?

Doğru ve net bir iş planı hazırlayarak, hedeflerinize daha hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. 2022 yılı boyunca planlı bir şekilde hareket etmeniz her şeyin sorunsuz bir şekilde ilerlemesine yardımcı olacaktır.

Ama önce durun ve 2021 yılını nasıl geçirdiğinizi düşünün, çünkü daha iyi bir yıl için yol haritası çizmeden önce, geride bıraktığınız sene boyunca yaşadıklarınızdan ne öğrendiğinizi olabildiğince net bir şekilde masaya koymalısınız.

Emlak danışmanları için 2022 yılı iş planı taktikleri

Tüm yılı gözden geçirmek gelecek yıl hedeflerini belirlemek için harika bir fikir. İşte kendinize sormanız gereken önemli sorular…

• Yapılan çalışmaların ne kadarı etkili oldu?

• Etkili olmayan, satışa katkı sağlamayan işler hangileri?

• Satış ve kiralama sayısı belirlenen hedefle uyumlu mu?

• Hangi alanlar nasıl geliştirilebilir?

Bu soruların yanıtları, 2022 yılı iş planınızı oluştururken önemli bir rehber olacaktır. Hazırsanız, bu yıl daha fazla müşteriye ulaşmak ve daha çok ev satabilmek için 2022’yi planlamanın püf noktalarına geçelim…

Emlak danışmanları için 2022 yılı iş planı taktikleri

İş planınızı oluşturun

• Emlak sektöründe başarılı bir yılın ilk adımı, hedefinizi belirlemek ve yıl boyunca disiplinli bir şekilde ilerlemekten geçiyor. Bir an önce 2022’yi başarılı bir şekilde tamamlamak için öncelikle iş planınızı oluşturun.

• İş planı, hedeflerinize ulaşmanızı ve doğru kararları vermenizi garanti edecektir. Bu yılki stratejinizi ana hatlarıyla çizen, zaman çizelgenizi içeren ve mali durumunuzu ortaya koyan bir iş planı oluşturun.

• İş planınızda şu soruların yanıtları olmalı: 2022’de kaç ev satmayı veya kiralamayı hedefliyorsunuz? Bu hedeflerin zaman çizelgesi nedir? Ortalama ne kadar bir kazanç elde edeceksiniz?

• Çalıştığınız bölgede ev satış hızı artıyor mu, azalıyor mu, bölgenin değerini yükseltecek okul, hastane, yol, metro vb. çalışmalar var mı? Tüm bu bilgiler konut satış hedefinizi belirlemenizde de en büyük yardımcınız olacaktır.

• Bölgede kaç gayrimenkul ofisi var, başarıları ve hataları neler? Bu araştırma size hedeflerinizi belirlerken gereksinim duyduğunuz özellikleri ve yapmanız gerekenleri gösteren bir liste sunacaktır.

• Unutmayın, ulaşılabilir hedefler de ancak iyi bir iş planlamasıyla belirlenebilir.

Emlak danışmanları için 2022 yılı iş planı taktikleri

Bütçenizi belirleyin

• İş planını oluşturduktan sonraki adım ise bütçenizi belirlemek olmalı… Bütçenizi belirlemek çok kolay olmayabilir ancak hazırladığınız bu envanter, yıl boyunca sizin için yol gösterici olacaktır.

• Her ne kadar, ekonomik gelişmeler sektörün pusulasını farklı yönlere çevirse de, bütçenizi belirlemek karşılaşabileceğinizi risklere karşı bir savunma oluşturacaktır. Bütçenizi esnek bir şekilde hazırlayın ve şartlara göre kolayca değişiklikler yapın.

Emlak danışmanları için 2022 yılı iş planı taktikleri

Pazarlama planınızı ve takviminizi hazırlayın

• Pazarlama planı hazırlayarak yıl boyunca karşınıza çıkacak olan fırsatları ve stratejik iş ortaklıklarını daha iyi değerlendirebilirsiniz.

• Pazarlama planınızda öncelikli olarak mevcut ve potansiyel müşterilerinizin iletişim bilgilerini toplayarak düzenleyin. Geçmiş ve gelecekteki potansiyel pazarlama kampanyalarını güncelleyin.

• Pazarlama stratejilerinizi uygulamak için adım adım görevler tanımlayarak, bu görevleri tanıtın.

• Planınızda, yılın pazarlama faaliyetlerine odaklanarak aylık ve haftalık çizelgeler oluşturun.

• Pazarlama planında sosyal medyaya ve dijital pazarlamaya da yer vererek, bu araçlara yönelik de bir bütçe ayırmayı unutmayın!

Emlak danışmanları için 2022 yılı iş planı taktikleri

Sürprizlere açık olun

• Potansiyel müşterilerinizi aramaya şimdiden başlayın! Diyelim ki, yılın ilk evinin satışı için mart ayını planladınız ancak sürprizlere her zaman açık olun, satışın ne zaman geleceğini bilemezsiniz. Sizin ve iş planınıza uygun evleri ve potansiyel müşterileri aramaya şimdiden başlayın!

• Bazen satış yapmak aylar sürebilirken bazen ise sadece birkaç gün sürebilir… Bu sebeple çevrenizdeki fırsatlara açık olun ve sürprizleri büyük bir heyecanla karşılayın.

Aktur tatil sitesi