DOLAR
32,3676
EURO
34,9560
ALTIN
2.325,34
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
26°C
Muğla
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
23°C

Emlak ilanı incelerken gözden kaçırmamanız gereken 4 şey!

Emlak ilanı incelerken gözden kaçırmamanız gereken 4 şey!
A+
A-
polat-galle

Emlak siteleri, ev aramanın en hızlı ve pratik imkânlarını sunuyor. Satılık veya kiralık bir daire ile ilgili merak edilen tüm özellikler saniyeler içinde ekranınızda görüntülenebiliyor. Peki emlak ilanı incelerken en kısa sürede aradığınız evi bulmak için nelere dikkat etmeniz gerekiyor?

İşte emlak ilanı incelerken önceliğiniz olacak kriterler…

Emlak ilanı incelerken gözden kaçırmamanız gereken 4 şey!

 

1) İlan fotoğrafları

İlan fotoğrafları, satılık veya kiralık bir dairenin iç görünümü hakkında ilk izlenimi edinmenizde etkili olur. Odaların büyüklüğüne, duvar boyalarına, mutfak ve banyo dolaplarına, kapılarına, odalarının güneş alıp almadığına, yer döşemelerinin durumunu evi görmeye karar vermeden önce mutlaka inceleyin.

 

Emlak ilanı incelerken gözden kaçırmamanız gereken 4 şey!

2) Konum, konum, konum

Binanın dış görünümünü gösteren bir fotoğraf varsa dikkatle incelemeniz, yoksa sokak görünümü özelliğini kullanarak bulunduğu sokağı veya caddeyi görmeniz doğru olacaktır. Sokak görünümü özelliğiyle binanın dış görünümünü görebilir, sokaktaki diğer komşu binalar hakkında fikir edinebilirsiniz. Örneğin, kentsel dönüşüm ile ilgili bina yenilemelerinin yoğun bir sokak olup olmadığıyla ilgili ipucu bulabilirsiniz.

Ev satın alırken ulaşım avantajını da göz önünde bulundurmalısınız. Evin; metro, metrobüs gibi ulaşım araçlarına yakın olması hem hayatınızı kolaylaştıracak hem de konutun değerini artıracaktır. Zingat.com’da incelediğiniz ilanın alt bölümünde bölgedeki ortalama konut fiyat bilgisini, satılık ve kiralık ev fiyatlarındaki değişimi, bölgeye ait demografik bilgileri bulabilirsiniz.

3) Bina özellikleri ve bulunduğu kat

Bulunduğu binanın yaşı, deprem yönetmeliğine uygunluğu ve dolayısıyla sağlamlığı, binadaki kat sayısı, beğendiğiniz dairenin bulunduğu kat ve cephe, ısınma sistemi, otoparkının olup olmaması gibi pek çok bilgiyi ilan detaylarında inceleyebilirsiniz.
Ara katlar ısınma açısından avantaj sağladığı için daha çok tercih ediliyor. Bodrum katta bulunan dairelerin fiyatı daha uygun olabilir bu nedenle beğendiğiniz evin bulunduğu katı göz ardı etmeyin. İlan araması yaparken filtreleme özelliğini kullanarak kriterlerinize uygun evi bulabilirsiniz.

 

Emlak ilanı incelerken gözden kaçırmamanız gereken 4 şey!

4) Konut kredisine uygun mu?

Bir ev buldunuz, fiyatı, konumu, özellikleri tam size göre! Bu fırsatı değerlendirmeden önce bir detayı gözden kaçırmayın. Ev satın alırken konut kredisi kullanmayı düşünüyorsanız, beğendiğiniz dairenin krediye uygun olup olmadığını ilan açıklamasında görebilirsiniz. Kat irtifakı ve mülkiyeti olmayan evlerde, ahşap evlerde, kullanılmayacak kadar hasarlı ya da çok eski evlerde konut kredisi kullanılamıyor.

Bodrum Ev Emlak