DOLAR
32,2277
EURO
34,7730
ALTIN
2.452,29
BIST
10.319,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
20°C
Muğla
20°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Salı Açık
24°C

Emlak İlanlarında Spekülatif Fiyat Artışlarına 54,5 Milyon TL Ceza

Bakanlık, emlak sektöründeki spekülatif fiyatlandırma ve yanıltıcı ilanlara yönelik denetimler sonucunda 545 kişiye toplamda 54,5 milyon TL ceza uygulandığını duyurdu. Bakanlık, piyasa dengesini ve tüketicileri korumak adına bu tür denetimlere devam edeceğini ifade etti.

Emlak İlanlarında Spekülatif Fiyat Artışlarına 54,5 Milyon TL Ceza
velux

Emlak İlanlarında Spekülatif Fiyat Artışlarına 54,5 Milyon TL Ceza

Bakanlık, spekülatif fiyatlama ve yanıltıcı emlak ilanlarına karşı yaptığı denetimlerde 545 kişiye toplam 54,5 milyon TL ceza kesildiğini açıkladı.

Bakanlığın yaptığı son açıklamada, piyasa dengesini bozabilecek tüm olası eylemlerle ilgili denetimlerin detaylı bir şekilde sürdüğü vurgulandı. Özellikle emlak sektörüne dair yapılan açıklamada, “Spekülatif faaliyetler ve fahiş fiyatlandırmaya neden olan ilanlar, yanıltıcı reklamlar titizlikle denetleniyor.” ifadelerine yer verildi. 1 Eylül’den itibaren, satılık emlak ilanlarındaki fiyatlarda yüzde 100 ve üzeri artışla piyasayı ve rekabeti bozan, tüketicilere zarar veren 545 kişiye, Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği uyarınca toplamda 54,5 milyon TL para cezası uygulandığı belirtildi.

Bakanlık, potansiyel olarak vatandaşları mağdur edebilecek tüm senaryoları dikkate aldığını vurguladı. Açıklamada, Bakanlığın amacının, piyasada adil ve rekabetçi bir ortamı sağlamak ve vatandaşları spekülatif fiyat artışlarından korumak olduğu, bu konuda bütün araçlarıyla mücadele edeceği vurgulandı.

polat-galle