DOLAR
32,5003
EURO
34,7680
ALTIN
2.489,43
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
20°C
Muğla
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Emlak satışlarını artırmak için 7 taktik!

Emlak satışlarını artırmak için 7 taktik!
A+
A-

Gayrimenkul danışmanları faaliyet gösterdikleri şehirlerde belirli bölgelerde uzmanlaşmayı tercih ediyor. Uzmanlaştığı bölgeyi mahalle mahalle, sokak sokak takip ediyor; gayrimenkul taleplerine ve emlak pazarına hâkim oluyor.

Söz konusu emlak ise ev satın almak ya da kiralamak isteyenlerin beklentilerini en kısa sürede, en doğru seçeneklerle karşılamanın ayrı bir önemi var. Aynı zamanda emlak alıcılarının farklı sorularını yetkin bir şekilde yanıtlayabilmek ikna ve satış gücünü artırıyor.

Emlak satışlarını artırmak için 7 taktik!

Daha çok emlak satışı için 7 püf nokta

Peki hangi bilgilere sahip olmak, bir gayrimenkul danışmanının emlak satışını hızlandırır? Peki satış hedeflerine ulaşmak için nelere dikkat etmeli? İşte daha fazla gayrimenkul satışı gerçekleştirebilmek için bilmeniz gerekenler…

 

1) Gelişmekte olan bölgeleri takip edin

• Şehirde prim yapacak bölgeleri yakından takip edin.

• Bir bölgede trafik şeritleri genişlemesi o bölgede yeni yatırımların olacağına dair önemli bir işarettir. Bu tür gelişmeler potansiyel yatırımcılar için son derece cazip olabilir. Arsa satışları hızlanan bölgelerde yeni projeler, inşaatlar, okullar ve alışveriş merkezleri yapılıyorsa orada yeni bir yaşam alanının temelleri atılıyordur.

Emlak satışlarını artırmak için 7 taktik!

• Alternatif olarak belirlediğiniz bölgenin belediyesini ziyaret etmekte gecikmeyin. Ziyaretinizde yeni yapılaşmalarla ilgili konuşabilir, özellikle yeni markalı projelerle ilgili kimlerle iletişime geçmeniz gerektiğine dair destek alabilirsiniz.

 

 

2) Kentsel dönüşümü yakından izleyin

Emlak satışlarını artırmak için 7 taktik!

• Genellikle anayollar üzerine kurulan ve şehrin ana arterlerine yakın konumdaki kentsel dönüşüm bölgeleri gün geçtikçe daha çok değer kazanmaya başladı.

• Müşterilerinizin bu bölgelerde kârlı yatırımlar yapabileceğini göz önünde bulundurarak onları yönlendirebilirsiniz.

 

3) Bölgenizdeki gayrimenkul geliştiricileriyle tanışın

Emlak satışlarını artırmak için 7 taktik!

• Hizmet verdiğiniz bölgedeki gayrimenkul geliştiricileriyle tanışmak birçok potansiyel müşteri kazanmak için kaçırılmayacak bir fırsattır. Özellikle kentsel dönüşüm bölgelerinde konut projesi hayata geçiriliyor.

• Bu bölgelerde projeler üreten gayrimenkul firmalarıyla iletişime geçerek, hem portföyünüzü genişletebilir hem de emlak sayınızı ve satış yapma potansiyelinizi artırabilirsiniz.

 

4) Yerel fiyatlara hâkim olun

Emlak satışlarını artırmak için 7 taktik!

• Bölgedeki ortalama ev fiyatlarını öğrenerek, potansiyel yatırımcılar için uygun bir fiyat belirleyebilirsiniz. Çevredeki gayrimenkul fiyatlarını bilmeniz taleple ilgili de size fikir verecektir.

• Farklı fiyatları karşılaştırarak hangi fiyatın daha yüksek, hangisinin daha “adil” olduğunu ölçebilirsiniz. Gayrimenkul satın almak isteyenler ağırlıklı olarak asgari fiyata baktıkları için bu bilgi çok değerli olabilir.

• Peki bölgenin fiyat araştırmasını nasıl yapabilirsiniz? Zingat.com Bölge Raporu bölümünde bölgenizdeki gayrimenkullerin ortalama fiyatına ulaşabilirsiniz.

 

5) Daha az ev, daha çok komisyon

Emlak satışlarını artırmak için 7 taktik!

• Bu yıl stratejinizi değiştirmeye ne dersiniz? Eğer uzun yıllar emlak sektöründe çalışıyorsanız artık sektörde niş bir alan belirlemenin zamanınız gelmiş demektir!

• Mesela lüks konut satışında uzmanlaşmak ister misiniz? Böylece fiyatı yüksek olan konutlar satarak, komisyonu artırabilirsiniz. Ya da özel arsa/arazi satışlarında uzmanlaşarak, mesleğinizde kendinizi geliştirebilirsiniz.

 

6)  Kiralama hizmetini basite almayın

Emlak satışlarını artırmak için 7 taktik!

• İşinizle ilgili tüm enerjinizi gayrimenkul satışına vermiş olabilirsiniz ancak kiralamanın da sektör için çok önemli olduğunu unutmayın! Özellikle kentsel dönüşüm süreciyle birlikte özellikle büyük şehirlerde taşınma hareketliliği artmış durumda. Zira diğer faktörler de eklendiğinde artık dört mevsim aktif olan bir gayrimenkul kiralama hizmeti söz konusu…

• Kiralama ile de çok iyi ücretler kazanabilirsiniz. Diğer yandan bugünün kiracısının yarının ev sahibi olabileceği ihtimalini de unutmayın!

 

7) İkna kabiliyetinizi sergileyin!

Emlak satışlarını artırmak için 7 taktik!

• Geçtiğimiz yıl yaşanan ekonomik gelişmeler, bu yıl ev satın almayı ya da evini satmayı düşünenlerin daha temkinli hareket edeceğini gösteriyor. Yani, bu yıl ikna kabiliyetinizi başarılı bir şekilde sergilemelisiniz. Mesela; alım ya da satım konusunda karar vermekte zorlanan müşterilerinize konut fiyatlarındaki değişimlerden ve kazançlarından bahsedebilirsiniz.

• Gayrimenkul yatırımında kararsız kalanlara ise Türkiye’de gayrimenkulün en değerli yatırım aracı olduğunu söyleyebilir, gayrimenkulün iki önemli geliri olan gayrimenkulün kendi değer artışından ve kira getirisini anlatabilirsiniz.

 

Sosyal medyadan yararlanmak emlak satışını etkiliyor

Gayrimenkul sektöründe sosyal medyanın önemi gün geçtikçe artıyor. Bu önemli pazarlama aracını doğru kullanan danışmanlar kazancını artırıyor. Sosyal medyada yapabileceklerinize bir göz atmakta fayda var. İşte öneriler:

Emlak satışlarını artırmak için 7 taktik!

• Hashtagler sosyal medyada ön plana çıkmanızı sağlar. Bir kelime veya cümlenin önüne bir etiket ekleyerek, mesajınızın tamamını aranabilir hale getirebilirsiniz. Böylece diğer sosyal medya kullanıcılarına sizi takip etmeyenlere de ulaşabilir ve konuyla ilgili tüm yorumları okuyabilirsiniz.

• Gayrimenkul danışmanlarının, aktif ve tutarlı paylaşımlar yapması gerekiyor. Takipçileriniz, uzun süre paylaşım yapmayan, aktif görünmeyen bir adresi takip etmek istemez.

Emlak satışlarını artırmak için 7 taktik!

• Sosyal medya, uzmanlığınızı ortaya koymanız için güzel bir mecra. Portfoyünüzdeki ilanların dışında, bölgenizde gayrimenkul sektörünü etkileyecek gelişmeleri, ortalama ev fiyatlarını ve mutlu müşteri hikâyelerini paylaşabilirsiniz.

•  Takipçilerinize Instagram hikâyeleri, anketler ve diğer benzer yöntemler yoluyla doğrudan sorularınızı göndererek etkileşiminizi artırabilirsiniz.

• Son dönemde sosyal medyada videolar daha çok dikkat çekiyor. Videolar ayrıca organik trafiği artırır. Facebook ve Instagram’da hikâye oluşturmak için videoları kullanabilirsiniz.

• Her zaman yorumlara ve mesajlara yanıt vermeye çalışın, olumsuz yorumları da yanıtsız bırakmayın. Olumsuz bir yoruma verilen olumlu cevap hiç cevap vermemekten daha iyi bir etki bırakacaktır.

velux