DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
18°C
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
20°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
22°C
Çarşamba Açık
22°C

En popüler 10 ev dekorasyon trendi

Son dönemlerde ev dekorasyonlarında en çok uygulanan ev trendlerinde basitlik ve rahatlık hakim oluyor. En popüler ev dekorasyonu trendleri …

En popüler 10 ev dekorasyon trendi
17.11.2020
1.043
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

Son dönemlerde ev dekorasyonlarında en çok uygulanan ev trendlerinde basitlik ve rahatlık hakim oluyor. En popüler ev dekorasyonu trendleri içerisinde, ismi çok az duyulanlar da var herkes tarafından bilinenler de bulunmaktadır. Sizler için en popüler 10 ev dekorasyon trendini derledik.

Dekorasyon, kendini sürekli yenileyip güncel tutan bir kavramdır. Her yeni çıkan trendde bir rahatlık ve fonksiyonel kullanım hakim olur. Son dönemlerde bu durum en çok ev dekorasyonu trendlerinde görülmektedir. Çıkan her yeni akımda, işlevsellik ve sadelik ön planda tutulmaktadır. Geleneksel, İskandinav ve Amerikan kültürünü içerisinde barındıran bu ev dekorasyon tarzları arasında, günümüzde en çok tercih edilenleri içeriğimizde bir araya getirdik. Peki son dönemin en popüler 10 ev dekorasyon trendi hangileridir? Ve bu dekorasyon trendlerinde nasıl ayrıntılar bulunur? İşte yanıtı.

EN POPÜLER EV DEKORASYONU TRENDLERİ

RUSTİK EV DEKORASYONU TRENDİ

Rustik tasarım, ev dekorastyonları için en çok tercih edilenler arasındadır. Doğallığı temeline alan bu dekorasyonda, ahşap ve taş sıklıkla kullanılmaktadır. Zemin ve aksesuarlarda da ahşap kullanılır. Evlerde sıcak bir ortam oluşturur. Modern mobilyalar tercih edilir.

ÇAĞDAŞ / CONTEMPORARY EV DEKORASYONU TRENDİ

En popüler 10 ev dekorasyon trendi

Modern ve çağdaş kavramlarını birleştiren bir dekorasyon stilidir. Daima günceli yansıtır. Modern ev dekorasyonuna benzer zannedilir ancak en büyük farkı, bağımsız ve kurallardan uzak olmasıdır. Örneğin modern mobilyalar üzerinde geometrik stiller olmayabilir ancak çağdaş stilde özel bir tasarım yapılabilir.

GELENEKSEL EV DEKORASYONU TRENDİ

En popüler 10 ev dekorasyon trendi

Günümüzde daha çok Anadolu evlerinde uygulanan geleneksel ev dekorasyonu trendi, klasik tasarım ve süslemeleri içerisinde barındırır. Mobilyalar ise modern ve gösterişli de olabilmektedir. Bu mobilyalarda klasik desenler ile birlikte daha koyu tonlar kullanılır.

SALAŞ ŞIKLIK EV DEKORASYONU TRENDİ

En popüler 10 ev dekorasyon trendi

Salaş şıklık denilen bu ev dekorasyonu trendinde, vintage ev dekorasyonunun etkileri görülmektedir. Yumuşak bir havaya sahiptir. Ahşap, eski mobilyaların yüzeylerinde kullanılır. Çoğunlukla krem, pastel ve beyaz renkler kullanılmaktadır.

ENDÜSTRİYEL EV DEKORASYONU TRENDİ

En popüler 10 ev dekorasyon trendi

Bu dekorasyon tarzı, diğerlerine göre oldukça farklıdır. Bu uygulamada, kullanılan mobilyaların hepsinde bir tamamlanmamışlık görünümü vardır. Ve bu dekorasyon çoğunlukla çatı katı dairelerde uygulanır. Bu ev dekorasyonlarında fonksiyonel mobilyalar tercih edilmektedir.

YÜZYIL MODERNLİĞİ EV DEKORASYONU TRENDİ

En popüler 10 ev dekorasyon trendi

Adını muhtemelen ilk kez okuyor da olabilirsiniz. Bu ev dekorasyonu trendi, 1900’lü yılların ortalarına daha doğrusu 1950 ve 60’lı yılların tasarımlarına dayanan bir stili sahiptir. Yani bu tarzda, minimalizim ve retro etkisi bir arada görülebilmektedir. Bu dekorasyon tarzında da fonksiyonellik ve onun oluşturmuş olduğu rahatlık hissi hakimdir. Mobilyalarda ise çağdaşlık etkisi hakimdir.

MODERN EV DEKORASYONU TRENDİ

En popüler 10 ev dekorasyon trendi

Modern dekorasyon, en bilinen ev dekorasyon stillerindendir. Bu ev dekorasyonu,  basitlik ve temiz görünüm düşüncesine hakimdir. Tamamıyla sadelik hakim olur. Dekorasyon uygularken fazla kargaşadan uzak kalmanız gerekir.

İSKANDİNAV TARZI EV DEKORASYONU TRENDİ

En popüler 10 ev dekorasyon trendi

Kuzey ülke dekorasyon trendi olan İskandinav tasarım, İskandinav ülkelerinin sahip olduğu yaşam tarzını olduğu gibi yansıtır. Bu ev dekorasyonunda da basitlik ve sadelik hakimdir. Ancak bazı mobilyalarda dikkat çekicilik taşıyan çizgi ve desenler de bulunabilmektedir.

HOLLYWOOD EV DEKORASYONU TRENDİ

En popüler 10 ev dekorasyon trendi

Hollywood ev dekorasyonu trendi de ilk kez duyulanlardan olabilmektedir. Bu ev dekorasyonunda ihtişam, lüks ve gösteriş hakimdir. Kadife kumaş mobilyalar, antikalar ve Victoria Dönemi’ne ait tasarımlar sıkça kullanılır.

BOHEM EV DEKORASYONU TRENDİ

En popüler 10 ev dekorasyon trendi

Son olarak Bohem tarzı ev dekorasyonu… Bu dekorasyonda, vintage mobilyalar ve kilimler kullanılmaktadır. Bu dekorasyon stilinde minder kullanımı fazladır. Halı ve aksesuarlar Orta Çağ stili hakimdir.

Bodrum Ev Emlak