DOLAR
32,5003
EURO
34,7680
ALTIN
2.489,43
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
20°C
Muğla
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Açık
23°C

Erdoğan: İdlib’te 36 askerimiz şehit oldu

Erdoğan: İdlib’te 36 askerimiz şehit oldu
Aktur tatil sitesi

27 Şubat gecesi İdlib’te 33 askerin yaşamını yitirdiği saldırının ardından ilk kez konuşan Erdoğan, ölen asker sayısının 36’ya yükseldiğini açıkladı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib’te yaşamını yitiren asker sayısının 36’ya yükseldiğini açıkladı.

Erdoğan, İstanbul Dolmabahçe’deki çalışma ofisinde partisinin İstanbul milletvekilleriyle bir araya geldi. Suriye’nin İdlib kentinde TSK askerlerinin vurulmasından bu yana yaklaşık iki gün sonra ilk kez kameraların karşısına geçen Erdoğan, İdlib’deki gerilim hakkında konuştu. Erdoğan konuşmasında İdlib’de toplam 36 askerlerinin yaşamını yitirdiğini açıkladı, bin 200 Suriye askerinin de öldürüldüğünü iddia etti.

“Suriye meselesi Türkiye için asla bir macera değildir” diyen Erdoğan, “İdlib meselesi ülkemizi farklı bir şekilde köşeye sıkıştırıp kazanımlarımızı elimizden almak için özelikle kurgulanan kışkırtılan bir konu olarak önümüze geldi. Bölgede yaşayan ve diğer yerlerden kaçarak gelen 4 milyon insan sınırlarımıza doğru şu anda harekete geçmiştir” ifadelerini kullandı.

Sınır kapılarının açılmasının ardından Avrupa’ya gitmek için harekete geçen mülteciler ile ilgili açıklama yapan Erdoğan, “Sınır kapılarını bundan sonra kapatmayacağız, biz bu kadar mülteciye bakmak zorunda değiliz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın İdlib’de 36 askerin hayatını kaybettiğini açıkladığı konuşmasında sarf ettiği sözler ve Trump’la olan diyalogunu gülerek anlatması büyük tepki çekti. Erdoğan’ın gülerek anlattığı diyalog sırasında Berat Albayrak’ın da kahkaha attığı anlar kamerlara yansıdı

Erdoğan: İdlib'te 36 askerimiz şehit oldu

İdlib saldırısının ardından ilk kez konuşan Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

GEZİ DİRENİŞİ TEPKİSİ

“Milletimiz bu süreçte her zaman hayranlıkla ifade ettiğimiz derin irfanıyla oynanan oyunu gördü ve bizim yanımızda yer aldı. Önümüze çıkartılan engelleri birer birer aşarak yolumuza devam ettik. Elbette bedeller ödedik ama ülkemizin yere kapaklanmasına asla fırsat vermedik. 15 Temmuz darbe girişimi Türkiye’yi içeriden çökertme girişimlerinin zirvesini teşkil ediyordu. Buradan sonuç çıkmayınca ülkemizin güney sınırlarını kuşatmayı hedeflediler.”

“Bunlar yaşandığı halde güya vatansever havasına girenler ne yazık ki bu süreç içerisinde sadece aydınlık gençler diye ana muhalefetin başı bu gençleri ilan etmeye çalıştı. Bunlar aydınlık falan değil. Bunlar tamamıyla aldatılmış gençler. Bu da ifademin en iyi yanıdır.”

İDLİB SALDIRISI

“İdlib meselesi ülkemizi farklı bir şekilde köşeye sıkıştırıp kazanımlarımızı elimizden almak için özelikle kurgulanan kışkırtılan bir konu olarak önümüze geldi. Bölgede yaşayan ve diğer yerlerden kaçarak gelen 4 milyon insan sınırlarımıza doğru şu anda harekete geçmiştir.”

“Sayın Putin’e de söyledim ‘sizin orada ne işiniz var’ üst kuracaksanız yine kurun ama şu an oradan çekilin bizi rejimle baş başa bırakın”

“Rusya’nın Suriye’de menfaatleri nedir inanın bunu çözebilmiş değiliz. Trump diyor ki ‘Burada Putin’in ne isteği var?’ Ben de ‘Kamışlı’da bir petrol olayı var bunların’ dedim”

“Suriye’de verdiğimiz mücadeleyi başarı ile sonlardıramazsak buradaki teröristlerin adresi bizim ülkemiz olacaktır.”

“Şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmayacak. 36 şehidimiz vatan savunmasında bu milletin zirve yaptığı noktadır”

“Şu ana kadar 2 bin 100’ün üzerinde rejim unsuru. Artık rejim unsuru da demeyelim. Onların askeri etkisiz hala getirildi.”

“Bugün Suriye’de vermediğimiz savaşı yarın Şırnak’ta, Antep’te, Hatay’da vermek zorunda kalabiliriz. Bugün Suriye’yi üçe bölenlerin bize rahat vereceğini düşünmek gafletten öte bir durumdur”

“Suriye’de ne işimiz var diyorlar? Terör örgütlerine, Türkiye düşmanı rejime boyun mu eğelim.”

“Şehitler tepesi hiçbir zaman boş kalmayacak. İdlib harekatında 34, 36’ya çıktı şehidimiz bu milletin vatan kılınması mücadelesinin zirve noktası.”

“Dün Putin ve Trump’a da söyledim bize verilen söz neydi YPG’yi PYD’yi bu bölgelerden çıkaracaklardı. Çıkaramadılar. Şu anda bunlar buralarda terör estiriyorlar. Bunları her iki liderle de paylaştım. ‘Hayır çıkardık’ diyemiyorlar ama biz yazılı sözleşmemizde bunun özünü aldık. Altında imzaları var. Bu sözlerini yerine getiremediler. Biz gereğini yapıyoruz ama onlar gereğini yapamıyorlar. Teröristler her fırsatta harekât bölgelerimize saldırıyor veya sızmaya çalışıyor.”

“Terör örgütlerine binlerce TIR yardım yapanlar rejim çok ciddi manada her şeyi yine bu ülkelerden alırken kimse Türkiye’ye yine bu konuda herhangi bir destek veriyor ne de bu mültecilerle ilgili.”

MÜLTECİ MESELESİ

“Ne dedik aylar önce? ‘Eğer bu böyle giderse biz kapıları açmak zorunda kalacağız.’ Rahatsız oldular. İnanmadılar bizim bu söylediğimize. ”

Biz de dün ne yaptık? Kapıları açtık. Şimdi bu sabah itibarıyla yaklaşık 18 bin oldu kapıları zorlayıp geçenler. Ama bugün herhalde 25 bin-30 bini bulabilir. Bu kapıları bundan sonraki süreçte de kapatmayacağız.

polat-galle