DOLAR
32,5885
EURO
34,7950
ALTIN
2.509,96
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
12°C
Muğla
12°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
21°C

Ev satmayı kolaylaştıran 10 özellik

Ev satmayı kolaylaştıran 10 özellik
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Ev satmayı kolaylaştıran 10 özellik

Aynı semtte, hatta aynı apartmanda olsa bile bazı dairelerin değeri daha yüksektir. Evin değerini artıran bu özellikler, yeni ev arayışındaki kişiler için de ihtiyaç ve beklentilerine seslendiği takdirde gayrimenkul danışmanlarının iş akışlarını hızlandırır.

Peki bir konutun satışını kolaylaştıran en önemli özellikler nelerdir? Alıcılar satılık daireyi incelemek için kapıdan içeri adım attıkları andan itibaren ne görmek ister? Hangi özellikler ev satın alma kararını hızlandırır?

Ev satmayı kolaylaştıran 10 özellik

Bir evin satışını gerçekleştirirken en kısa sürede hedefe ulaşmanın yolu, satılık konutun bu süreci kolaylaştıran özelliklere sahip olmasıdır. Tabii gayrimenkul danışmanının satış ve pazarlama konusundaki yeteneği, işindeki güvenilirliği ve emlak piyasasına hâkimiyeti de yadsınamaz bir gerçek.

 

İşte emlak satışını her zaman kolaylaştıracak en önemli 10 özellik:

1) Konum, konum, konum

“Nereden ev almalıyım?”, evin bulunması istenilen (ilçe, mahalle) ve dolayısıyla konumunu belirlemek için kilit bir sorudur. Bu sorunun yanıtı, ev arayışındaki kişi veya ailenin ihtiyaç ve beklentilerine göre değişebilir.

Satacağınız ev lokasyon olarak toplu ulaşım araçlarına ne kadar yakın ya da yakın çevresinde hastane, okul, alışveriş merkezi, park vs var mı? Mutlaka araştırıp satılık evi potansiyel alıcıya anlatırken bu avantajları dile getirmek gerekiyor. Bu nedenle “prestijli konum” tanımı da satışı hızlandıran kelimeler arasında yer alıyor. Prestiji konum, aynı zamanda yatırım değeri yüksek ve kazandıran bir evi temsil ediyor…

 

2) Sosyal yaşamın içinde olması

Yakın çevresinde okul, alışveriş merkezi, hastane, park, restoran ve kafeler bulunan her ev alıcıların her zaman istediği özelliklerin ilk sıralarında yer alıyor.

Ev satmayı kolaylaştıran 10 özellik

Bu sıralamada özellikle “okula yakın ev” arayışının daha popüler olduğuna dikkat çekmek gerekiyor. Emlak yatırımı yapmak, konut sahibi olmak ve ev kiralamak isteyenlerin aradığı özelliklerin başında “okula yakın” olması geliyor. İlkokul, ortaokul ve liseler ile birlikte üniversitelerin de açıldığı dönemde okula yakın evler öğrenciler ve aileler kadar kira getirisi elde etmek isteyen yatırımcıların da tercihi oluyor.

 

3) Cephesinin güneye bakması

Gün ışığını doğrudan alan bir daire, ev sahibi olmak isteyenlerin ilgisini çekiyor. Hem yeni evlerinde aydınlık bir ortam, hem sağlıklı bir yaşam, hem de daha az ısınma gideri anlamına geliyor.

 

4) Otopark avantajı

Özellikle büyük şehirlerde araç sahipleri otoparklı evleri tercih etmek isteyecektir. Satılık ya da kiralık evin özel otoparkının bulunması, konforlu ve masrafsız bir seçenek olacaktır.

 

5) Şömine

Bir şömine her zaman satılık evi zarif ve zengin görünümlü hale getiriyor. Şömineli bir salonun olması evin değerini artırıyor.

Ev satmayı kolaylaştıran 10 özellik

6) Deniz manzarası

İster şehirde ister ilçede olsun, deniz manzarası alıcılar için satın aldıktan sonra içinde yaşamanın keyif vereceği bir ortamı işaret eder. Deniz manzaralı evler her zaman değerlidir.

 

7) Isıtma ve ısınma ihtiyacı için iyi çözümler

Ev alacaklar için merkezi ısıtma yerine kombisi bulunan bir daire her zaman daha çok tercih ediliyor. Aynı zamanda çift camlı olması, yalıtımlı ve mantolaması yapılmış bir binada bulunması, hatta yerden ısıtma özelliği aranan özelliklerin başında geliyor.

 

8) Geniş pencereler

Geniş pencereler ev sahibi adayları için tam bir çekim noktasıdır. Evi daha geniş göstermekle kalmaz, doğal ışıktan da daha çok faydalanma avantajı sağlar. Üstelik dekorasyon için harika fikirlere ilham kaynağı olurlar.

Ev satmayı kolaylaştıran 10 özellik

9) Yenilenmiş bir banyo

Banyonun yenilenmiş olması kadar temiz bir görünüm sunması da ev alma kararında etkili oluyor. Alıcılar için yatak odasında ebeveyn banyosu bulunması da aynı derecede önem taşıyor.

 

10) Ulaşım kolaylığı

Toplu taşıma araçlarına kolay erişim, bir semt için muhteşem bir artı özellik. İş yerine, okula, ilçe veya şehir merkezine, havaalanına, ana yollara ulaşım kolaylığı sunan evler hem yeni ev sahiplerine daha konforlu ve zamandan kazanç sağlayacak bir yaşam sunar, hem de emlak değerini hiçbir zaman kaybetmez.

Aktur tatil sitesi