DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
18°C
Muğla
18°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Açık
21°C

Faturalarını gösteren vatandaşlar ‘Soygun var’ pankartı açtı

Faturalarını gösteren vatandaşlar ‘Soygun var’ pankartı açtı
22.01.2022
653
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Bahçelievler Mahallesi’nde asılan pankartın önünde açıklama yapan esnaf, elektrik faturalarının bir önceki faturanın neredeyse iki katına yükseldiğini belirterek, “TEDAŞ sayacın anlaşma gücünün yüzde 20’sini aştığımız gerekçesiyle bize yüzde 127 zam yapıyor. Bu nasıl insaf” diye tepki gösterdi.

“MİLLETVEKİLLERİ NEREDE?”

Protestocular adına konuşan mahalle esnafı temsilcileri, “TEDAŞ’a kimsenin gücü yetmiyor. Bir de bizi, ‘Yükümlülüğünüzü yerine getirmezseniz kullanımınızın 5 katı cezaya çarptırılacaksınız’ diye tehdit ediyorlar. Milletvekilleri nerede? Vali nerede? Ekmeğimizden, yemeğimizden her şeyimizden kesip elektrik, doğalgaz faturasına yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi.

CHP MİLLETVEKİLİ AYDINLIK’TAN TEPKİ

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık da bu haykırışı sosyal medya hesabından şu cümlelerle duyurdu:

“Şanlıurfa esnafımız gelen faturalarını göstererek ‘Soygun var’ diye haykırıyor. Bu sorunu çözeceğiz diye açıklama yapan iktidar yetkilileri neredesiniz? Artık yalan söylemeyin. Bu zulme siz de ortaksınız. Çiftçiyi, esnafı kanser ettiniz, bitirdiniz. ‘Doğalgaz ve elektrik faturalarına tarifeler vatandaşlarımız lehine düzenlenmiştir’ diyenler burada mı? Her şeyi güllük gülistanlık gösterenler, Türkiye’de hiçbir sıkıntı yokmuş gibi davrananlar bu vatandaşlarımıza da gitsin bir açıklama yapsın bakalım ikna edebilecekler mi?”