DOLAR
32,3745
EURO
35,0121
ALTIN
2.324,37
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Parçalı Bulutlu
24°C
Muğla
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C

Fethiye’deki Afkule Manastırı’nda çevre temizliği yapıldı

Fethiye’deki Afkule Manastırı’nda çevre temizliği yapıldı
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

MUĞLA (AA) – Fethiye ilçesinde, denizden yaklaşık 400 metre yükseklikteki Afkule Manastırı ve çevresi, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü personelince temizlendi.

“Temiz Toplum Temiz Çevre” projesi kapmasında, müdürlükte görevli antrenörler ve gönüllü gençler, patika yoldan manastıra kadar yürüdü. Yol kenarındaki ve Afkule Manastırı çevresindeki çöpler toplandı.

Etkinliğe katılan Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, gazetecilere, salgın nedeniyle kurumdaki eğitimleri minimumum seviyeye düşürdüklerini söyledi.

Hazırladıkları “Temiz Toplum Temiz Çevre” projesi kapsamında ilçedeki koylar ve tarihi alanlarda temizlik çalışması planladıklarını anlatan Yiğit, “Antrenörler, gençlik lideri ve gönüllü gençlerle çevre temizliği yaptık, aynı zamanda yürüyüş gerçekleştirdik. Amacımız doğamızı mümkün olduğunca temiz tutmak ve toplumda bir farkındalık oluşturmak. Bundan sonra da bölgemizde çalışmalarımı devam edecek.” dedi.

-Afkule Manastırı

Kayaköy Mahallesi’ndeki manastırın 5 ya da 6. yüzyılda yapıldığı tahmin ediliyor. Özellikle doğa yürüyüşü yapanların en fazla tercih ettiği rotalar arasında yer alan manastıra ulaşan yol, endemik bitkileri, yaban hayatı ve yemyeşil doğasıyla dikkati çekiyor. Çam ormanları arasındaki 1 kilometrelik patikadan yürüyerek manastıra ulaşan ziyaretçileri burada eşsiz bir manzara karşılıyor. Afkule Manastırı, denize bakan konumuyla ziyaretçilerini etkileyici bir yolculuğa çıkartıyor.

Bodrum Ev Emlak