DOLAR
32,1980
EURO
34,9926
ALTIN
2.500,62
BIST
10.715,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
32°C
Muğla
32°C
Az Bulutlu
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
27°C

Fiyat paritesi oteller için neden önemlidir?

Fiyat paritesi oteller için neden önemlidir?
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Oteller, odaları için en iyi fiyatı talep etmek isterler. Bu nedenle, tüm dijital dağıtım kanallarında aynı fiyat belirlenir. Peki ya bir dağıtım kanalı daha düşük fiyat kullanıyorsa? Bu makalemde, fiyat paritesi ve otellerin dağıtım kanallarının doğrudan fiyatı düşürmesini nasıl önlenebileceğini açıklayacağım.

Oran Paritesi nedir?

Basit bir deyişle, oran paritesi, otellerin tüm dijital dağıtım kanallarında eşit bir fiyat belirlemesine olanak tanıyan bir satış stratejisidir. Otelin web sitesini, sosyal medyasını ve OTA’ları içerir ve tur operatörleri veya kurumsal fiyatlar gibi özel sözleşme fiyatlarını içermez.

Oran Paritesi Yasal mıdır?

Bu sorunun yanıtı hem evet hem de hayırdır. 2015 senesinden önce, fiyat paritesi ile ilgili madde OTA anlaşmalarına dahil edildi – oteller her yerde çevrimiçi olarak aynı fiyatı belirlemek zorunda kaldı. Günümüzde, bazı ülkelerin yasaları, OTA’larda oran paritesi maddesini, rekabet yasasıyla çeliştiği için yasaklamaktadır. Haziran 2020 itibariyle, fiyat paritesi oranı aşağıdaki ülkelerde kısmen ve tamamen yasaklanmıştır;
İngiltere, Fransa, İspanya, İsveç, Almanya ve Avustralya.

Doğrudan Rezervasyon Fiyatını Düşürmek Bir Çözüm müdür?

Hayır, bu tavsiye edilmez. Fiyatı düşürmek, otelinizin karını düşürür. Sadece o rezervasyondan daha az kazanmakla kalmazsınız, yapmış olduğunuz sürekli indirimler misafirlerin gözünde otelinizin değerini de düşürür. Oranın düşürülmesinde karmaşık bir şey yoktur, ancak tekrar fiyatı artırmak zor olacaktır. Bunu yapsanız bile misafirlerden olumsuz tepkiler almanız kaçınılmazdır.

Farklı kanallardaki farklı fiyatlar konukları şaşırtır. Misafir için seçimi basitleştirmek yerine, süreci daha da karmaşık hale getirme konusu söz konusu olacaktır. Bu da tavsiye edilen bir durum değildir.

Ayrıca otelin marka itibarını da olumsuz etkiler. Kalite ve hizmet ile yeteri kadar ilgilenmediğiniz sürece, misafir sadakati düşük fiyatlarla asla inşa edilemez ve edilmemelidir.

Misafirlerinize Paralarının Karşılığında Ek Değer Sunun

Otel olarak misafirlerinize minnettarlığınızı ve takdirinizi göstermenin birçok yolu vardır. Bu hususu avantajınıza çeviriniz. Ortalama OTA komisyonu yaklaşık % 20’dir. Bu parayı konuk sadakatinde değerlendirebilirsiniz. Örneğin doğrudan rezervasyon yapan misafirlerinize esnek iptal politikası, kredi kartı garantisi olmaması, rezervasyon kısıtlaması olmaması, otele ücretsiz erken giriş veya geç çıkış, karşılama içeceği gibi avantajlar sunabilirsiniz. Kahvaltı, Spa alanı veya Spor salonuna ücretsiz erişim bu konuda verilebilecek birkaç örnektir. Bu tür faydalı uygulamalar genelde otel için düşük bir maliyet içerir, ancak konuklar bu çeşit hoş jestlerden oldukça etkilenirler.

Otel Fiyatlarınızdan Sorumlu Olun

Çevrimiçi dağıtım ortamı, önde gelen oyuncular arasında karmaşık bir ilişkiler ağı içerir: oteller, toptancılar, otellerle sözleşmeli olan OTA’lar, sözleşmesiz OTA’lar ve meta arama motorları.

Sözleşmeli OTA’larla iletişim kurmak ve BAR’ın (mevcut en iyi oran) doğru olmasını sağlamak kolay olsa da, büyük OTA’lar coğrafi tarifeli oyunlaır oynayabilir ve zaman zaman belirli bölgeler veya konumlar için fiyatınızı düşürebilirler.

Dağıtım kanallarınızı kontrol etmek günlük rutininiz olmalıdır. Fiyat paritesini önlemek için, otelcilerin sözleşmelerinde sıkı bir kontrolü olması ve envanterlerinin nerede ve hangi fiyata dağıtıldığını bilmeleri gerekir.

Parite Oyununu Kazanmanın İpuçları

  • Fiyatınızı düşürmeyin.
  • Bir sadakat programı oluşturun ve abonelerinize & otelinize geri dönen misafirlerinize özel indirimler sunun.
  • Doğrudan meta aramalarla sözleşme yapın. Metasearch komisyonu hala OTA’lardan daha düşük.
  • Rezervasyon işleminizin mümkün olduğunca sorunsuz olmasını sağlayın. Fazladan adımları azaltın. Web sitesi dönüştürme optimazyonuna odaklanın.
  • OTA’lar ve toptancılarla güvenli sözleşmeler yapın.
  • Teknolojiyi göz önüne alın. İnternet’teki tutarsızlıkları kolayca tespit etmenize olanak tanıyan OTA’nın kontrolü ve uyumsuzluk uyarı araçlarına dikkat edin.

PMS ve Rezervasyon Motorunuzla iyi entegre olan bir kanal yöneticisi bulun. Kanal yöneticisinin çeşitli dağıtım kanallarıyla bağlantısı olmalıdır, böylece oda fiyatlarınızı güncellemek için birden fazla kaynakta oturum açmanıza gerek kalmaz. Bu size zaman kazandıracak ve teknik hatalardan kaçınmanıza yardımcı olacaktır.

Fiyat paritesi oyununu kazanmak için otelciler mevcut tüm kaynakları kullanmalı ve hizmet sağlayıcıların konumundan yararlanmalıdır. Oteller tutarlı, uzun vadeli bir çevrimiçi dağıtım stratejisine ihtiyaç duyar. Bunun üzerinde çalışmak için günlük seyahat teknolojisi çözümleri yardımcı olabilir. Dağıtım ve oran parite araçları, otellerin esnek olmasına ve pazara ayak uydurmasına ve aynı zamanda bazı kanalların istenmeyen, düşük fiyatlara sahip olduğu durumlardan kaçınmasına imkan tanır.

velux