DOLAR
32,5130
EURO
34,8145
ALTIN
2.467,95
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
19°C
Muğla
19°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Flamingo cennetini kurtarma operasyonu başlattılar

Muğla’nın Bodrum ile Milas ilçeleri arasında kalan antik Bargilya kenti ile binlerce flamingonun barınma yeri olan Tuzla Sulak Alanı aşırı atık nedeniyle yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Bodrumlu çevreciler sulak alanda 5 saat içerisinde iki traktör atık madde toplandı.

Flamingo cennetini kurtarma operasyonu başlattılar
A+
A-
Aktur tatil sitesi

Muğla’nın Milas ilçesi ile Bodrum ilçeleri arasında kalan Boğaziçi köyü sınırları içerisindeki antik Bargilya Kenti ve  binlerce flamingo ile seksene yakın kuş ve balık türünün barınma alanı olan koruma altındaki Tuzla Sulak Alanı, evsel ve inşaat atıkları nedeniyle yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Bodrum’daki gönüllü çevreciler, otel çalışanları ve Milas ile Bodrum Belediyesi’nin temizlik hizmetleri sulak alanda temizlik operasyonu başlattı.

ONLARCA KİŞİ TEMİZLİK İÇİN SULAK ALANA KOŞTU

Bodrum’da üç yıl önce kurulan ‘Missgibi 1 Bodrum’ gönüllü grubu, ile Güvercinlik köyündeki 5 yıldızlı otel 20 çalışanı ve temizlik işçileri antik kent ve sulak alan etrafında temizlik yaptı. Yaklaşık 5 saat süren temizlikte 2 traktör evsel atık ve çöp toplandı.

Bodrum’da yaşayan İngiliz, İsviçre ve Avusturya vatandaşlarının da destek verdiği temizlik etkinliği sırasında toplanan atıklar arasında yer alan dev traktör tekerlekleri, buzdolabı, klozet, inşaat atıkları, meşrubat şişe ve kutuları, mutfak ve inşaat malzemeleri görenleri şoke etti.

“TEMİZLE TEMİZLE BİTMEZ AMA BİR YERDEN BAŞLAMAK ZORUNDAYIZ”

Miss Gibi 1 Bodrum gönüllü grubunun kurucusu Tulin Mor Janes SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada “Binlerce yıllık antik kent ve sözde koruma altında olduğu ilan edilen sulak alanda durum tam bir felaket. Buraya gezmeye gelenler ne getirdilerse yiyip içip atmış. Yetmemiş traktör ve kamyonlarla molozlarını getirip sulak alan ve antik kente boşaltmışlar, burası adeta doğal güzellikler arasında bir çöplük olmuş. Bu nedenle önümüzdeki hafta yine sulak alan ve çevresinde temizlik çalışması yapacağız. Ancak temizlikten  çok alanın korunması, denetimlerin sıklaştırılması. Cenneti resmen cehenneme çevirmişler, facianın boyutu büyümeden gerekli önlemler acil olarak alınmalı” dedi.

Aktur tatil sitesi
ETİKETLER: , ,