DOLAR
33,9733
EURO
37,6624
ALTIN
2.801,38
BIST
9.521,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Hafif Yağmurlu
28°C
Muğla
28°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C

Gece 12’den sonra ‘müzik yasağı’ Meclis gündeminde

Gece 12’den sonra ‘müzik yasağı’ Meclis gündeminde
23.03.2022
768
A+
A-
Bodrum Ev Emlak

CHP’li Özcan Purçu, gece müzik yasağını Meclis’e taşıdı. Purçu, “Birçok işyeri sahibi de iflas ediyor” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Covid-19 tedbirleri kapsamında alınan gece 12.00’den sonra müzik yasağının kaldırılmamasını Meclis gündemine taşıdı.

Purçu, HES kodu ve açık alanda maske zorunluluğu gibi tedbirlerin kaldırılmasına rağmen süren müzik yasağı ile ilgili TBMM’ye araştırma önergesi vererek, “Müzisyenler geçim kaynaklarını yitirerek yoksullaşırken, mekan sahipleri de iflas ediyor. Müzik yasağının kaldırılması şart” dedi.

Ayrıca Roman müzisyenlerin sorunlarıyla ilgili de çözüm üretilmediğini belirten Purçu, yazılı açıklamasında şunları ifade etti:

“Pandemi sürecinden birçok iş kolu olumsuz etkilenirken, ilk sırayı da eğlence dünyası aldı. Ne zaman sona ereceği belli olmayan kısıtlamalar sonucu müzisyenler enstrümanlarını satmak, eğlence mekanları da işyerlerine kilit vurmak zorunda kaldı. Hatta bu zorlu süreçte müzisyen intiharları gündeme geldi. Buna rağmen halen bir adım atılmıyor. Yasağın sürmesi, pandeminin olumsuz etkilerini en çok hisseden eğlence sektörü emekçilerini zor durumda bırakmaya devam ediyor. Müzisyenlerin birçoğu, geçimlerini gündelik kazançla sağlamakta, kayıtsız bir şekilde, güvencesiz koşullarda çalışmaktadırlar. Son yıllarda pandemi gerekçesiyle artan yasaklar, geçim kaynaklarını kaybetmelerine, dolayısıyla yoksullaşmalarına neden olmaktadır. Giderlerini karşılayamadığı için zarar eden birçok işyeri sahibi de iflas ediyor.”

2020’nin Mayıs ayında yayımlanan genelge ile müzik yasağının uygulanmaya başlandığı anımsatılan açıklama şöyle devam etti:

“Yasak sektörler arasında eşitsizlik yaratmıştır. Ayrıca, pandemi tedbirleri kapsamında alınan yasaklama kararlarının, yaşam tarzına müdahale sınırını aşmamasına özen gösterilmelidir. Bu nedenle, söz konusu müzik yasağının kaldırılması konusunda gerekli düzenlemelerin yapılması şart olmuştur.”