DOLAR
32,3404
EURO
35,1084
ALTIN
2.241,61
BIST
8.875,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Muğla
Az Bulutlu
15°C
Muğla
15°C
Az Bulutlu
Çarşamba Açık
13°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
13°C
Cuma Çok Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C

GEKA’dan Kültür Varlıklarına 17 Milyon TL’lik Destek…

GEKA’dan Kültür Varlıklarına 17 Milyon TL’lik Destek…
Aktur tatil sitesi

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası münasebetiyle, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ilk olarak Valisi Orhan Tavlı’yı makamında ziyaret etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl, İl Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin katılımıyla gerçekleşen ziyarette Vali Orhan Tavlı’nın Turizm Haftası kutlanarak, kültür, turizm tanıtım konularında fikir alışverişinde bulunuldu.

Turizm sektörünün lokomotif özellikte olduğu, 50 den fazla sektörü doğrudan ya da dolaylı etkilediği, Sektörde yaşanan bir olumsuzluğun diğer sektörlere de yansıdığı, Turizmin gelişmesi için atılan adımların, yapılan yatırımların sadece turizm ekonomisinin değil, diğer birçok sektörün de ekonomik olarak gelişmesini sağladığı dile getirildi.

2020 yılı başında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkarak, tüm dünyayı etkileyen Covid 19 Salgını İlimiz turizmini de olumsuz etkilediği, tüm sektörlerde olduğu gibi turizm sektöründe de çeşitli önlemler alındığı belirtildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde, Sağlık, Ulaştırma, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarının katkıları ve tüm sektör paydaşlarının iş birliğiyle hazırlanmış olan Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı ile tatilini Türkiye’de geçirecek tüm Türk vatandaşlara ve yabancı ziyaretçilere ulaşımdan konaklamaya, tesis çalışanlarından yolcuların kendi sağlık durumuna uzanan geniş bir yelpazede alınan tedbirler sayesinde İlimizde tatilini geçiren yerli ve yabancı turistlerin güvenle evlerine döndüklerinden bahsedildi.

İlimizdeki kültür varlıklarının en üst düzeyde hizmet vermesi ve ziyaretçi sayısı ve gelirlerinin arttırılması amacıyla, Muğla Valiliği kaynakları ve GEKA destekleriyle ören yerlerinde çevre düzenlemeleri ve restorasyonlar gerçekleştirilmiş ve sürdürülmekte olduğu belirtilerek, Stratonikeia ve Knidos Antik Kenti gibi kültür varlıklarımızın restorasyonları için GEKA tarafından 17 milyon TL destek sağlandığı dile getirildi.

Görüşmede Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı destekleri ile de Milas- Beçin Kalesinde birçok yapının ayağa kaldırılması ve Akyaka Ortaçağ Kalesi’nde çevre düzenlemesi ve kazı çalışmalarının yapılması gibi çalışmalar da gözden geçirildi.

Ayrıca 2021 yılında ilçeler arası koordinasyon ve işbirliğini, sağlamak, bölgede var olan destinasyonların daha nitelikli hale getirilmesi, gelen misafirlerin daha memnun ayrılması  amacıyla yapılması gerekenlerin planlanması ve yeni destinasyonların oluşturulması için ilgili kurumlar, STK’lar ve Sektör temsilcilikleri ile projelerin geliştirilmesi amacıyla  İlimizde 4 adet turizm destinasyon yürütme kurulu oluşturularak çalışmalar başlatılmıştır.

İlimizde yürütülen arkeolojik kazılarda karşılaşılan sorunların çözümüne yardımcı olmak, İlimizin tarihi ve kültürel varlıklarının tanıtımını sağlamak, tarih ve kültür bilincini oluşturmak,  gerek ulusal gerekse uluslararası tanıtımına ve gelişimine daha geniş katkı sağlamak amacıyla, kazılarımız ile İl Müdürlüklerimiz buluşturulmuş olup, çalışmalar başlatılmıştır.

45.Turizm Haftasını kutlayan Vali Orhan Tavlı, turizm sektörünün Muğla’nın sosyo-ekonomik ve kültürel gelişimine katkılar sağladığını belirterek, başarılı ve verimli bir turizm sezonu geçirilmesi temennisinde bulundu.

polat-galle